În contextul pandemiei de coronavirus, poliţia unui oraş a decis să nu mai amendeze şoferii parcaţi neregulamentar

20 Martie 2020, 09:23
Denis Godorozea
Pandemia de coronavirus Covid-19 face ravagii în întreaga lume şi s-a răspândit la ora actuală în peste 180 de ţări, zilnic fiind confirmate mii de cazuri noi de infectare, astfel încât numărul acestora depăşeşte acum 250 mii. În aceste condiţii autorităţile vin în ajutorul cetăţenilor, inclusiv prin ameliorări legale. De exemplu, autorităţile oraşului american Chicago, statul Illinois, au dispus excluderea amenzilor pentru parcare neregulamentară pe perioada pandemiei.
Potrivit deciziei, oamenii legii nu vor sancţiona şoferii parcaţi neregulamentar şi nu vor evacua automobilele. Decizia vine să protejeze cetăţenii, care suportă pierderi financiare din cauza pandemiei, fiind trimişi în concedii tehnice sau chiar au rămas fără un post de muncă. Chicago este unul din cele mai afectate oraşe din SUA, fiind închise multe întreprinderi pe o perioadă nedeterminată. Totodată, autorităţile au îndemnat cetăţenii să respecte regulamentul circulaţiei rutiere şi au rezervat dreptul de a evacua automobilele suspecte, care pot prezenta pericol pentru societate.
Dispoziţia de a anula sancţiunile pentru parcarea neregulamentară în Chicago este în vigoare până la data de 1 mai 2020, însă ar putea fi prelungită în cazul în care pandemia va evolua în continuare.
0
1,420
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!