Road-trip-ul de eficienţă cu Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4! Cum a fost, unde suntem şi când apare marele reportaj?

5 Martie 2020, 11:04
Ilie Toma
Vineri dimineaţă, 28 februarie, echipa redacţiei noastre, formată din 4 adulţi, pornea într-un road trip cu Skoda Karoq 2.0 TDI DSG 4x4, al cărui miză principală era să obţinem cel mai bun consum posibil pentru acest SUV, fără a aluneca în fanatisme în ritmul de condus sau în privarea de confort de la bord. Ştiam, ba chiar eram convinşi că salonul auto de la Geneva, una din destinaţiile noastre în acest road trip, avea să se anuleze până la urmă din cauza panicii de coronavirus. Dar, aşa cum am zis, salonul de la Geneva era doar una din posibilele destinaţii, toate celelalte rămânând valabile oricum. Aşa că road trip-ul nostru a mers mai departe.
Parcă am mers de multe ori prin România, Ungaria, Austria, Germania şi Elveţia. Dar de această dată întreaga experienţă parcă a fost mai intensă ca oricând. Miza asta pe cifra de consum ne-a intrigat pe toţi atât de tare, încât chiar ne era interesant ce se va putea obţine! Mai mult ca atât, zecile de comentarii venite de la voi, cititorii noştri, cu estimări şi pariuri despre consumul care va fi obţinut, ne sporeau şi mai mult suspansul! Mai ales că am avut parte şi de ninsori prin România, şi de temperaturi joase, şi de trafic foarte intens pe aproape jumătate din ţara vecină!
La fiecare nouă alimentare, încleiam rezervorul şi notam numărul de ordine al alimentării, cifra de kilometri parcurşi până acolo, ca să putem face calcule şi mai precise pe urmă. Vă promitem că vom publica tabele detaliate cu cantităţile alimentate, cu preţurile reale plătite la pompă de fiecare dată, cam în stilul tabelelor pe care le-am făcut la Electric Ultra Maraton. Aici am documentat totul foarte minuţios — cifre, litri, distanţe, tot! Pentru că aici a fost mai mult ca orice un mare pariu despre cât de eficient poate fi în zilele noastre un SUV modern Skoda, cu motorizare diesel, cu tracţiune integrală, cu cutie automată, cu 4 adulţi la bord, călătorind în viaţa reală!
Media de consum începuse să ne bucure deja, dar parcă mai aveam încă rezerve. „Cu siguranţă va creşte pe urmă, pe autostrăzi de viteză mai mare” — gândeam noi. Şi a crescut. Apoi a mai scăzut un pic.
Am trecut prin toate punctele de destinaţie unde avusesem planificate vizite de muncă — Cluj, Munchen, un alt orăşel german, apoi şi un oraş din Elveţia. Da, am intrat oricum în Elveţia şi chiar vameşul de la hotar s-a arătat solidar cu noi în indignarea despre anularea salonului de la Geneva. Iar punctul nostru final a fost în Alpii elveţieni. Eram pregătiţi că urcarea în munţi ne va aduce o ultimă creştere a mediei globale de consum, din cauza urcărilor în pantă şi a seprentinelor. Dar peisajele de acolo au constituit o binemeritată GRAND FINALE pentru această provocare cu Skoda Karoq!
Într-un final am ajuns cu o medie de consum despre care noi zicem că e mai mult decât demnă pentru un asemenea SUV, cu această combinaţie de motorizare, transmisie şi tracţiune, fără vreun sistem electrificat sub capotă, cu 4 oameni la bord, cu două traversări de munţi, cu 4 înnoptări nocturne şi încălziri de dimineaţă şi cu condus de viteză normală pe autostradă, de vreo 115-130 km/h.
Care anume a fost cifra finală? O veţi vedea în marele reportaj video de mâine, la care muncim acum intens! Că doar v-am promis un asemenea mega reportaj, mai lung şi mai detailat, numai bun de privit de pe smart TV-ul de acasă. Dar vă şoptim două lucruri esenţiale despre el — reportajul are nişte imagini superbe şi al doilea lucru — cifra finală a mediei de consum e de natură să vă impresioneze, zicem noi! Puteţi face ultimele pariuri între timp, despre cât credeţi că este ea!

Pe curând şi vă spunem un mare mulţumesc că ne urmăriţi!
0
2,768
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!