Ruşii construiesc un Mustang clasic cu tehnologii preluate de la Tesla Model S

27 Martie 2020, 13:03
Denis Godorozea
Un proiect interesant a demarat în Rusia — entuziaştii de la Aviar Motors pregătesc un electromobil inspirat de la Mustang-urile clasice, cu siluetă şi forme asemănătoare, dar substrat tehnic şi tehnologii contemporane. În cadrul proiectului meşterii iscusiţi vor construi caroseria viitorului electromobil şi vor adapta tehnologiile electrice disponibile pe electromobilele de serie Tesla.
Ruşii susţin că noul lor proiect nu este unul ordinar — coupe-ul Aviar R67 va fi un model original, cu substrat tehnic împrumutat de la sedanul electric Model S. Caroseria maşinii, însă, va fi unică, or cei de la Aviar şi-au propus să o construiască singuri. Ei menţionează că în lume există mai multe proiecte cu Mustang-uri electrice, însă în majoritatea cazurilor entuziaştii utilizează caroseria şi platforma modelului clasic, componentele tehnice fiind înlocuite cu unele electrice. Nu este şi cazul lui Aviar R67 — noul Mustang electric va avea la bază tehnologiile de ultimă generaţie din industria auto, cu platforma şi sistemul de propulsie Tesla Model S, de rând cu toate sistemele de siguranţă activă şi tehnologiile sofisticate la bord.
Proiectul nu este finisat încă, iar inginerii continuă să perfecţioneze caroseria. Fanii înrăiţi vor distinge un Mustang clasic de R67, apropo, acest lucru fiind vizibil nu doar prin componentele de caroserie, ci şi prin ampatamentul generos moştenit de la Tesla Model S. Caroseria noii maşini este realizată exclusiv din fibră de carbon, iar exteriorul şi silueta repetă doar parţial formele Mustang-urilor, tehnologiile contemporane fiind predominante, precum sisteme de frânare performante şi blocuri optice LED.
Conform estimărilor, noul Aviar R67 va putea umili până şi muscle-car-ul monstruos Dodge Challenger Demon, fiind capabil să accelereze până la 100 km/h în doar 2.2 secunde. Deocamdată nu se cunoaşte autonomia viitorului electromobil, însă putem anticipa că aceasta va fi similară cu autonomia indicată de Tesla Model S.
Aleksey Racev, fondatorul Aviar Motors, susţine că compania planifică să lanseze o producţie în serie limitată de astfel de Mustang-uri electrice, iar proiectul prezintă interes nu doar pentru pasionaţii auto din Rusia, ci şi din SUA.
0
1,677
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!