Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Preţurile pentru toate electromobilele noi în Europa s-ar putea prăbuşi cu circa 20%! Cum este posibil?

21 Mai 2020 - 12:02
Denis Godorozea
Preţurile electromobilelor noi pe piaţa europeană s-ar putea prăbuşi cu circa 20% în următoarele luni datorită măsurilor de stimulare propuse de autorităţi pentru segmentul maşinilor electrice. Astfel se urmăreşte o creştere şi mai mare a cererii pentru acest tip de automobile prin nivelarea preţurilor în raport cu segmentul maşinilor clasice cu motoare termice.
Noua propunere enunţată de Uniunea Europeană prevede eliminarea TVA-ului la achiziţia unui electromobil nou. În diferite ţări, acest impozit constituie aproximativ între 19% şi 23%, iar eliminarea taxei va rezulta într-o scădere proporţională a preţului final pentru un electromobil nou.
Potrivit informaţiilor furnizate de Bloomberg, măsurile sunt gândite pentru a sprijini industria auto afectată de criza pandemică provocată de coronavirus Covid-19. Concomitent autorităţile îşi doresc stimularea vânzărilor electromobilelor. Efectiv, eliminarea TVA-ului pentru electromobile va rezulta în reduceri reale de câteva mii sau chiar zeci de mii de euro pentru un electromobil nou.
Deocamdată decizia finală nu a fost pronunţată, proiectul fiind încă dezbătut, şi nu se cunoaşte când ar putea intra în vigoare noile stimulente legislative.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter