Chinezii de la CATL dezvoltă o baterie care să funcţioneze 2 milioane de kilometri

11 Iunie 2020, 11:21
Denis Godorozea
Se pare că suntem aproape de o revoluţie în segmentul electromobilelor, una care să facă acest tip de automobile şi mai atractive pentru pasionaţii auto: o companie chineză susţine că a reuşit să dezvolte o baterie cu o durată de viaţă record. Cel puţin, compania promite o garanţie de până la două milioane de kilometri parcurşi sau până la 16 ani.
Bineînţeles, nu este vorba de autonomie, ci de durata maximă de funcţionare, deci timpul cât bateria va fi utilizabilă fără să piardă dramatic din proprietăţi. Invenţia aparţine companiei Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL). Dar totuşi, o asemenea baterie va fi mai scumpă decât cele utilizate acum pe electromobile cu circa 10%.
Potrivit informaţiilor dezvăluite de conducerea CATL, deocamdată nu există vreun parteneriat cu un producător auto, însă compania este gata să înceapă producţia de serie în cel mai apropiate timp. De menţionat, că CATL produce baterii pentru mai mulţi constructori auto, dar şi alte ramuri ale industriei. Mai devreme CATL a încheiat un contract de colaborare cu Tesla cu scopul dezvoltării unei baterii rezistente de tip nou, însă acest proiect nu are tangenţe cu noua baterie anunţată acum.
0
3,980
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!