Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul calendar al curselor Formula 1 pentru sezonul 2020: când vor începe competiţiile?

2 Iunie 2020 - 14:38
Denis Godorozea
Formula 1 a dezvăluit noul calendar al curselor pentru sezonul 2020, revizuit în contextul crizei pandemice provocate de coronavirus Covid-19. Organizatorii au ales data şi locul startului competiţiilor, acestea urmând să înceapa la 5 iulie cu Marele Premiu al Austriei. Totuşi, în contextul situaţiei pandemice, vor exista anumite limitări pentru Cursa Regală.
Aşadar, competiţiile vor începe în Austria cu două curse consecutive pe circuitul Red Bull Racing din Austria, cu interval de o săptămână. După încă o săptămână va avea loc o cursă în Ungaria, iar după o pauză de 14 zile competiţiile vor continua cu două curse la Silverstone şi o cursă la Barcelona. Sezonul european se va încheia cu cursele de al Spa-Francorchamps şi Monza pe 30 august şi, respectiv, 6 septembrie.
Cel mai probabil, cursele vor putea fi urmărite de spectatori doar pe micile ecrane, or pasionaţii sporturilor cu motor nu vor avea acces pe circuite pentru a vedea pe viu competiţiile, măsuri anunţate în contextul riscului răspândirii infecţiei cu Covid-19. Aceste măsuri au fost enunţate şi luate în calcul de organizatori mai devreme, când calendarul curselor fusese încă supus dezbaterilor. Totuşi, dacă situaţia pandemică va indica o evoluţie pozitivă, spectatorii ar putea fi admişi pe tribunele circuitelor chiar şi până la finalul sezonului european, însă o decizie în acest sens va fi pronunţată mai târziu.
Tot pe parcursul săptămânilor ce urmează conducerea Formula 1 urmează să stabilească calendarul revizuit pentru competiţiile din afara continentului european. Sezonul 2020 ar urma să finalizeze cu un total de circa 15-18 curse în luna decembrie a acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter