Număr uriaş de amenzi în Moldova în cele 10 zile de control intens al poliţiei

3 Iunie 2020, 15:05
Denis Godorozea
Acum 10 zile poliţia anunţa controale masive pe întreg teritoriul ţării ca urmare a încălcărilor şi accidentelor tot mai grave comise de şoferi în traficul rutier. Astăzi autorităţile au publicat statisticile activităţilor întreprinse de angajaţii INSP în acest termen, iar cifrele uimesc cu adevărat.
Aşadar, pe parcursul a doar 10 zile inspectorii de patrulare au depistat un total de 7,207 încălcări comise de şoferi pe drumurile publice din ţară. Cea mai răspândită încălcare printre conaţionalii noştri este depăşirea limitei de viteză — pentru această încălcare au fost documentaţi 3,200 şoferi.
Din numărul total de şoferi sancţionaţi, 1,012 au fost documentaţi pentru conducerea automobilelor neînmatriculate corespunzător sau fără un raport de revizie tehnică. Mai grav de atât, au fost depistate 337 cazuri când cetăţenii circulau cu automobile cu defecte tehnice la nivel de sistem de frânare sau alte defecte care interzic exploatarea unităţii de transport conform legislaţiei în vigoare. Alte 573 persoane au fost documentate pentru nerespectarea restricţiilor impuse de diverse indicatoare rutiere, iar 72 şoferi au fost depistaţi deplasându-se la culoarea roşie a semaforului.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 357 cazuri de neacordare a priorităţii pietonilor pe trecerile special amenajate, iar 321 conducători au fost sancţionaţi pentru că nu deţin un permis de conducere sau deţin unul necorespunzător unităţii de transport.
Numărul conducătorilor auto depistaţi în stare de ebrietate la volan este în continuare mare — pe parcursul a 10 zile în ţară au fost depistate 239 asemenea cazuri, toţi aceşti şoferi fiind privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport.

În context, INSP a menţionat că controalele în trafic vor continua, iar cetăţenii sunt îndemnaţi să respecte legea şi să sesizeze organele de drept despre încălcările depistate în traficul rutier.
1
7,221
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!