Premieră: noua generaţie Skoda Octavia Scout! Acum mai practică, cu multiple motorizări

10 Iunie 2020, 10:18
Denis Godorozea
Skoda prezintă în premieră noua generaţie a celui mai practic şi dorit break din gamă — Octavia Scout. Noua generaţie a căpătat elemente de design de la versiunile Octavia debutate anterior, dar vine cu o ofertă diversificată în lista motorizărilor şi versiunilor, comparativ cu predecesorul. Astfel, noua Octavia Scout poate deveni cel mai practic model din gama cehilor, capabil să facă faţă tuturor sarcinilor impuse de cel din spatele volanului.
Precum şi anterior, Octavia Scout se distinge de break-ul standard Combi prin inserţiile decorative şi de protecţie de culoare neagră pe exterior, tapiserie şi inserţii distinctive pentru habitaclu, dar şi o listă de dotări incluse standard ceva mai generoasă şi, bineînţeles, o gardă la sol mărită cu 15 mm. Tot pe exterior Octavia Scout se va deosebi cu câteva seturi originale de jante de până la 19 inch, dar şi nuanţe proprii de caroserie.
Anterior toate versiunile Octavia Scout aveau doar tracţiune integrală, inclusă standard. Acum, însă, cehii oferă posibilitatea de a alege o variantă 4x2, care să fie şi mai accesibilă decât variantele de top. Clienţii vor mai putea alege dintre motorizări clasice pe benzină şi motorină: unitatea 1.5 TSI cu 150 CP, sau varianta 2.0 TDI cu 115 CP. Ambele motoare se cuplează la o cutie manuală cu 6 trepte.
Pentru prima dată pentru Octavia Scout este disponibilă o motorizare micro-hibridă — unitatea 1.5 TSI e-TEC are la bază acelaşi benzinar turbo, dar care mai este asistat de un generator-starter. Mai mult de atât, lista motorizărilor nu se încheie aici, pentru versiunile de top fiind prevăzute unităţile 2.0 TSI cu 190 CP, şi varianta 2.0 TDI, cu 200 CP şi un cuplu maxim uriaş de 400 Nm. Acestea două se cuplează exclusiv la cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj, având standard un sistem de tracţiune 4x4.
0
6,495
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!