Volkswagen a decis să intre în posesia a 100% din acţiunile Audi

19 Iunie 2020, 16:11
Denis Godorozea
Deşi de mulţi ani face parte din componenţa Volkswagen Group şi conlucrează strâns cu alţi constructori din cadrul Grupului, Audi nu aparţine în totalitate concernului german. Acum conducerea a decis să cumpere cota minoritară rămasă, iar suma afacerii este chiar impunătoare, în special în raport cu cota acţiunilor rămase.
Ei bine, chiar dacă nu deţine controlul asupra celor 100% din acţiunile Audi, Volkswagen Group este posesorul unui pachet absolut decisiv, de 99.64% din acţiuni. Preţul per o acţiune Audi constituie circa 1,000 euro, transmite Automotive News, însă conducerea concernului german a venit cu o ofertă irezistibilă pentru acţionarii minoritari, pentru a-i determina să renunţe la cotele lor de participare, oferind un preţ de 1.5 ori mai mare, de 1,551 euro per acţiune.
Astfel, dacă deţinătorii pachetului minoritar de acţiuni vor fi deacord să-şi vândă cotele, Volkswagen Group va fi nevoit să achite suma imensă de 237 milioane dolari pe afacerea respectivă. Potrivit informaţiilor neoficiale, anunţul urmează să fie făcut în cadrul adunării generale ale acţionarilor, ce va avea loc la sfârşitul lunii august din acest an. Informaţiile nu au fost confirmate de părţi.
0
3,213
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!