Skoda publică o nouă imagine oficială şi anunţă data debutului electromobilului Enyaq

22 Iulie 2020, 15:03
Denis Godorozea
Primul SUV electric din gama Skoda este tot mai aproape de premieră. Cehii au publicat astăzi o nouă imagine oficială care etalează silueta maşinii şi au anunţat data debutului. Aceste informaţii vin la pachet cu un set de detalii picante despre noul electromobil din Mlada Boleslav, iar noi zicem să ne reamintim şi despre substratul său tehnic.
Skoda Enyaq are la bază platforma modulară MEB, dezvoltată în cadrul Volkswagen Group special pentru electromobile. Aceasta stă la baza noilor VW ID.3, dar şi SUV-ului ID.4. Amplasarea componentelor tehnice a permis cehilor să păstreze dimensiuni exterioare mai compacte, dar un spaţiu similar cu cel oferit la bordul SUV-ului de top Kodiaq la interiorul electromobilului.
Mai devreme cehii au dezvăluit că electromobilul va fi disponibil cu 5 motorizări şi 3 tipuri de baterii. Versiunea de bază va avea un motor de 148 CP şi roţi motrice spate, acesta fiind alimentat de la o baterie de 55 kWh, ce promite o autonomie de până la 340 km. Bateria de top va fi capabilă să ofere o autonomie de până la 500 km, iar cea mai performantă interpretare va avea două motoare electrice, tracţiune integrală şi o putere totală de 306 CP.
Premiera primului SUV electric Skoda a fost anunţată pentru data de 1 septembrie 2020 în cadrul unui eveniment special ce se va desfăşura în capitala cehă.
0
2,093
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!