Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Utilizarea telefonului e interzisă în timpul mersului pentru pietoni! Prima ţară cu o asemenea restricţie

10 Iulie 2020 - 13:26
Denis Godorozea
Japonia devine prima ţară din lume unde utilizarea smartphone-ului sau oricărui gadget mobil în timpul mersului va fi interzisă chiar şi pentru pietoni! Deocamdată o restricţie în acest sens a fost adoptată de autorităţile unui singur oraş, deci nu este vorba despre o lege adoptată la nivel de stat. Măsurile vin să sporească siguranţa în trafic inclusiv prin responsabilizarea pietonilor.
În cea mai mare parte a ţărilor lumii utilizarea gadget-urilor este interzisă pentru şoferi în timpul mersului, iar asta pentru ca atenţia şoferului să fie orientată doar spre situaţia din trafic. Dar de câte ori v-aţi pomenit în situaţii când pietonii sunt pe cale să provoace accidente de groază şi chiar să-şi piardă viaţa, iar asta pentru că privesc doar în ecranul smartphone-ului în timpul mersului?

Astfel, autorităţile oraşului Yamamoto le-au interzis pietonilor să utilizeze gadget-uri în timpul mersului. Restricţia a fost impusă după un studiu realizat în oraşul respectiv, ce a vizat 6,000 pietoni, dintre care 12% au fost surprinşi deplasându-le detaşaţi de lumea exterioară, privind doar ecranul telefonului!
Deocamdată, însă, restricţia nu prevede şi sancţiuni pentru nerespectare, însă pietonii care se vor abate de la noile modificări legislative ar putea fi opriţi de poliţie pentru avertizare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter