(VIDEO) Urmărire nebună a poliţiei din Letonia: distrugere nemiloasă de maşini pentru prinderea unui BMW

21 August 2020, 09:18
Ilie Toma
Poliţia din Letonia a petrecut acum două zile una din cele mai extreme urmăriri ale sale, într-atât de extreme, încât am ajuns să ne întrebăm dacă nu cumva e un scenariu de film de acţiune, sau dacă era într-adevăr nevoie de distrugerea nemiloasă a maşinilor, inclusiv a unei maşini de poliţie, pentru a prinde făptaşul?
Aşadar, ce s-a întâmplat? La 19 august, poliţia patrula cu o maşină nemarcată pe o autostradă din Letonia, când au fost informaţi că un BMW, cu numere de înmatriculare franceze, e oprit pe banda stângă. Crezând că şoferul şi-a avariat maşina şi are nevoie de ajutor, au venit la faţa locului, constatând că o femeie alimenta maşina dintr-o canistră, în timp ce şoferul era pe partea stângă a maşinii. Poliţiştii au inclus girofarele şi au oprit în spatele lui, vrând să verifice ce s-a întâmplat. Însă în scurt timp şoferul BMW-ului a demarat în forţă şi aici a început urmărirea agresivă.

Şoferul BMW-ului, care s-a dovedit mai târziu a fi un tânăr de 17 ani, fără permis de conducere, a început a conduce ca apucatul, inclusiv în afara autostrăzii, cu viteză nebună, ignorând repetat somaţiile poliţiştilor de a opri. Din imaginile video de mai jos se poate observa că până şi în momentele care par mai puţin agresive şi lineare, maşina de poliţie avea cam 160—180 km/h în timpul urmăririi!
Însă echipele de urmărire ale poliţiei nu erau simpli agenţi de patrulare, ci divizii ale forţelor speciale. Aşa că în curând în acţiune a intrat un al doilea automobil, o Skoda Superb, cel mai probabil cu motorizarea de top de 280 CP şi tracţiune 4x4, judecând după forţa de acceleraţie, care a decis să pună capăt imediat poveştii de urmărire a BMW-ului cu şofer iresponsabil. Aceasta l-a depăşit, s-a pus în faţa lui în încercarea de a-l stopa, având şi colegul în spate, dar şoferul urmărit a continuat să înainteze fără pic de responsabilitate, ieşind chiar şi pe iarbă, şi lovind la un moment dat Skoda în aripa dreaptă spate. De aici încolo, şoferul practic şi-a semnat verdictul. Poliţiştii din Skoda l-au împins spre stânga, într-un canal adânc, şi maşina lor intrând niţel în el, iar astfel BMW-ul a fost imobilizat, iar ocupanţii — arestaţi.

Mai târziu s-a dovedit că şoferul BMW-ului nu doar că n-avea permis de conducere, ci era şi sub influenţa drogurilor. Plăcuţele franceze s-au dovedit a fi şi ele improprii, neaparţinând acestei maşini, ea fiind, de fapt înmatriculată în Germania. Acum şoferul BMW-ului e arestat şi va avea de înfruntat un şir lung de capete de acuzare.
0
3,610
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!