Volvo a fost numit cel mai inovator constructor auto pentru tehnologiile de ultimă generaţie

24 August 2020, 13:21
Denis Godorozea
J.D. Power a publicat un top al celor mai inovatoare companii producătoare de automobile, bazat pe un sondaj realizat în rândul automobiliştilor americani. În topul preferinţelor americanilor au ajuns, astfel, constructori americani şi din Coreea de Sud, dar cei mai apreciaţi sunt cei din Europa.
În cadrul sondajului, automobiliştii au relatat despre tehnologiile de ultimă generaţie de care beneficiază la bordul maşinilor lor, dar şi cât de satisfăcuţi sunt de calitatea acestora. Astfel a fost elaborat indicele TXI (Tech Experience Index), care să calculeze cantitatea tehnologiilor şi calitatea implementării lor la bordul maşinii. De menţionat că cea mai apreciată printre consumatori s-a adeverit a fi opţiunea camerelor de supraveghere la 360 grade, iar cea mai inutilă este posibilitatea de a opera sistemul multimedia prin gesturi.
Sondajul a arătat că cei mai mulţumiţi din punct de vedere al tehnologiilor sunt proprietarii maşinilor Volvo — constructorul suedez a acumulat un scor total de 617 puncte. Suedezii sunt urmaţi de BMW, cu un scor de 583, şi Cadillac, cu un scor total de 577 puncte. În Top au mai fost incluse mărci precum Mercedes-Benz (locul 4), Genesis (5) şi Hyundai (6), constructorul sud-coreean fiind cel mai inovator în segmentul maşinilor non-premium. La coada clasamentului, potrivit automobiliştilor americani, s-au situat cei de la MINI cu un scor total de 444 puncte.
0
1,448
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!