Caz în Rusia: a rămas fără permis de conducere pentru că ar fi condus o trotinetă în stare de ebrietate

3 Septembrie 2020, 17:17
Denis Godorozea
Un caz din Rusia răspunde în detaliu la întrebarea — poţi fi lipsit oare de permisul de conducere standard dacă conduci în stare de ebrietate un mijloc de transport, care nu impune o categorie oficială şi un permis pentru condus? Este cazul unui bărbat care a riscat să conducă o trotinetă în stare de ebrietate — acesta a fost stopat ulterior de inspectori, care i-au ridicat permisul şi au transportat trotineta la parcarea specială.
Nu se cunosc toate circumstanţele incidentului, dar presa rusească comunică că este vorba despre un bărbat de 54 ani din Republica Tatarstan, Federaţia Rusă. Acesta era în drum spre casă la ghidonul unei trotinete electrice în seara zilei de 13 august. Bărbatul a fost în stare de ebrietate, dar nu circula cu viteză excesivă sau agresiv. Chiar şi aşa, în apropiere de casă acesta a fost stopat de câţiva inspectori de poliţie, care au presupus că bărbatul este beat. Acesta susţine că nu a consumat alcool, dar a refuzat să fie testat alcoolscopic. Astfel, pe numele acestuia a fost întocmit un proces verbal, iar inspectorii au dispus să-l lipsească de permisul de conducere. Între timp, trotineta a fost evacuată la parcarea specială, iar pentru parcare şi transportare bărbatul a fost obligat să achite 5,600 ruble.

Bărbatul susţine că nu a fost în stare de ebrietate şi nu este deacord cu sancţiunile aplicate. Acesta vrea să-şi apere acum drepturile în instanţă şi să-şi recupereze permisul, dar şi va solicita despăgubiri de la autorităţi.
0
3,335
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!