(VIDEO) Făceau prank-uri la Bălţi, înscenând răpiri cu victime în portbagajul maşinii, şi au pus poliţia pe urmele lor!

24 Septembrie 2020, 11:54
Ilie Toma
Un grup de tineri din Bălţi, prea fragezi pentru a ţine minte anii ’90, dar probabil inspiraţi din filmele de atunci, sau poate de dorinţa de a ajunge faimoşi online organizând aşa-numite „prank”-uri publice, au întrecut orice limită a absurdului şi au ajuns în arestul poliţiei.
Aceştia au organizat cel puţin două asemenea experimente sociale, sau prank-uri, însenând răpirea de pe drum a unei tinere cu urcarea ei forţată în portbagajul unui Mercedes negru. Din maşină ieşiseră doi tineri cu cagule pe cap şi obiecte ce semănau cu automate Kalaşnikov în mână. Fata era instructată să se împotrivească, astfel încât toţi martorii întâmplării să trateze situaţia ca o răpire veridică.

Primul asemenea experiment a avut loc la una din ieşirile din Bălţi, iar altul chiar în centrul oraşului, lângă o staţie de transport public, ieri seară, într-o zonă foarte aglomerată. Problema cea mare este că martorii au alertat imediat poliţia despre această presupusă răpire, produsă ieri seară, iar întreg efectivul poliţiei a intrat în stare de alertă, pentru identificarea făptaşilor.

În scurt timp, operaţiunea poliţiei a dat roade şi maşina a fost identificată şi reţinută. Patru tineri au fost reţinuţi pentru 72 de ore, incriminându-li-se articolul 287 alineat 2 al codului penal, dedicat huliganismului grav.
Poliţia atenţionează că scena derulată de tineri a expus la un risc major oamenii care au asistat, aceştia putând avea stres emoţional major, iar oricare dintre ei ar fi putut interveni în apărarea victimei, comiţând o crimă în adresa presupuşilor agresori. De asemenea, mulajele din plastic ale agresorilor semănau cu arme adevărate, iar în asemenea caz poliţia are dreptul să tragă fără somaţie în adresa răufăcătorilor.

De asemenea, în acest caz întreg efectivul de poliţie din Bălţi a fost alertat în mod fals, în timp ce alţi oameni pot avea nevoie cu adevărat de ajutor.
0
13,489
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!