O legendă suedeză de colecţie se vinde acum în Moldova: SAAB 9000, cu parcurs foarte mic

13 Octombrie 2020, 19:21
Denis Godorozea
Această capsulă a timpului poate fi cumpărată acum în Moldova — un SAAB 9000, o adevărată piesă de colecţie pentru fanii industriei auto suedeze, în stare tehnică bună şi cu parcurs minim pentru anul său de producţie.
Este vorba despre un sedan produs în 1994, de culoare verde. Autorul anunţului de vânzare susţine, că este singurul proprietar al maşinii în Moldova şi deţine toate actele. Maşina nu a fost reabilitată, iar starea ei tehnică se datorează păstrării grijulii, ce atestă şi parcursul lăudabil de mic pentru o maşină produsă acum 26 ani, de doar 38,333 kilometri.
Sub capota acestui SAAB 9000 s-a situat benzinarul de 2.3 litri, cu 4 cilindri. Propulsorul este capabil de 146 CP şi 210 Nm, resursele acestuia fiind gestionate de o cutie manuală cu 5 trepte, ce transmite cuplul pee puntea faţă. În această ipostază sedanul este capabil să accelereze până la 100 km/h în 10.5 secunde, având o viteză maximă de 205 km/h. Demn pentru un sedan din acei ani!
Proprietarul susţine că maşina a fost păstrată predominant într-un garaj, iar toate elementele de caroserie şi cele interioare sunt în starea lor originală, fapt ce poate fi văzut chiar şi în imaginile publicate în anunţ. Exemplarul din imagini este şi foarte bine dotat, având, printre altele, un sistem de climatizare automatizat şi încălzire electrică pentru scaunele din faţă.
Preţul unei asemenea bijuterii de colecţie este de 8,200 euro, iar aceasta nu este destinată tuturor şi, fireşte, exploatării zilnice. Dar cu siguranţă îşi va face loc în mica colecţie a unui adevărat pasionat al industriei auto suedeze.
1
1,557
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!