Experimentele în design continuă? Aşa poate arăta noul KIA Sportage

2 Noiembrie 2020, 10:09
Denis Godorozea
KIA continuă experimentele în materie de design, de la o generaţie la alta gama de modele suferind modificări stilistice majore, pe când unele modele îşi schimbă şi denumirea şi poziţionarea pe piaţă, precum a fost şi în cazul sedanului Optima, transformat în K5. Unul dintre cele mai solicitate modele KIA rămâne a fi SUV-ul Sportage, la nivel mondial, iar asta chiar dacă odată cu lansarea celei de-a treia generaţie maşina a fost criticată dur pentru aspectul exterior ciudat. Dar se pare că coreenii pregătesc un nou subiect de discuţii pentru comunitatea auto.
Noua, cea de-a patra generaţie KIA Sportage este tot mai aproape de premieră — SUV-ul va debuta până la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor, or colegul său de concern, noul Hyundai Tucson, a fost prezentat acum câteva săptămâni. De la Tucson va fi preluat şi întreg substratul tehnic, inclusiv motorizările electrificate, însă Sportage va avea un design original, inspirat de la noile modele din gamă.

Deocamdată Sportage nu a fost deconspirat de "spionii" auto, dar de numeroase ori a fost văzut cu caroseria camuflată în timpul testelor. În baza imaginilor obţinute, designerul coreean Hiterko a creat un render apropiat la maxim de realitate. Astfel, vedem că Sportage va prelua un limbaj stilistic absolut nou, aparent inspirat de la cele mai noi SUV-uri, precum Telluride şi Seltos, cu blocuri optice verticale, muchii ascuţite şi calandru de dimensiuni mari. Deci, dacă noul Sportage va arăta anume aşa — cu siguranţă va cuceri priviri în trafic. Întrebarea e care vor fi reacţia celor din jur.
1
7,879
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!