În urma testului gastro comparativ al staţilor, am fost contactaţi de Tirex Petrol şi invitaţi la o nouă staţie. Relatăm cum a fost

18 Noiembrie 2020, 12:23
Ilie Toma
În week-end-ul precedent, redacţia noastră a publicat un mega test gastro comparativ al staţiilor peco din Moldova, în care am analizat ce oferă 8 reţele principale din ţara noastră dincolo de carburantul clasic în staţiile lor — cafea, ambianţă, produse, tot ceea ce constituie serviciile adiţionale ale unei staţii şi oferă experienţa pentru care în zilele noastre opreşti mai des decât pentru a alimenta. Iar noi am vrut ca testul nostru să fie maxim de obiectiv, cu puncte cifrice şi tabele de pontaj, iar la final — să avem verdicte clare.
Spre bucuria noastră, testul a fost primit cu impact major de voi şi aproape în unanimitate toate comentariile şi mesajele au recunoscut obiectivitatea lui.

În test însă, conform punctajului, reţeaua Tirex Petrol luase cel mai mic număr de puncte, dar noi făcusem o menţiune specială acolo, şi anume că am tot căutat o staţie mai modernă pe câteva trasee naţionale, condiţia testului fiind ca staţiile vizate să fie toate în afara capitalei. Merseserăm atunci iniţial pe traseul dintre Hânceşti şi Cimilşlia, dădusem peste o staţie mai de demult renovată şi mai mică, apoi mersesem la o staţie pe traseul M2 între Măgdăceşti şi Stăuceni, dar şi acea staţie s-a dovedit a fi similară. Ştiam că Tirex Petrol are deja un nou tip de cafenele în proces de implementare, pe care le numeşte Hangout Cafe, dar din ceea ce putusem să consultăm online, văzusem că acestea sunt aproape exclusiv concentrate în capitală. Ulterior, dădusem peste o staţie modernizată, cu Hangout, chiar în Cimişlia, în timpul maratonului nostru electric. Intrasem acolo, dar şi acolo staţia s-a dovedit a fi una mică şi fără prea mare zonă gastro. Prin urmare, am publicat rezultatele aşa cum au fost şi am menţionat în articol că dacă Tirex consideră că are o staţie exemplu, din afara Chişinăului, pe care ne-ar recomanda să o vizităm şi să arătăm condiţiile aşa cum sunt ele acolo, vom merge cu drag pentru a avea un tablou complet.
Aşadar, la scurt timp după publicarea testului şi prinderea de impact, am fost cotactaţi de cei de la Tirex Petrol. Nu, dacă vă imaginaţi că am avut parte de o discuţie conflictuală, n-a fost deloc aşa. Ba dimpotrivă, cei de acolo au recunoscut şi ei testul drept unul obiectiv şi profesionist făcut, iar atunci când şi cel care ia cel mai mic punctaj recunoaşe obiectivitatea, noi zicem că asta e confirmare preţioasă a calităţii testului. Aşadar, cei de la Tirex ne-au menţionat că staţiile peste care am dat noi în test sunt unele de prioritate medie în planul lor actual de modernizare, şi vor trece şi ele prin modernizări ceva mai târziu. Dar există deja şi staţii în afara capitalei, care sunt demne de a fi oferite drept exemplu, iar numărul lor e în continuă creştere. Staţia pe care am fost invitaţi s-o vizităm drept exemplu, la orice oră dorim, fără vreo programare sau anunţare, a fost cea din apropiere de Străşeni, de pe traseul E58.
Am mers acolo într-o altă zi, la o oră târzie. Primul lucru care iese în evidenţă e dimensiunea uriaşă a staţiei în sine şi a spaţiului de cafenea, care e mult mai modern amenajat, cu mult mai mult bun gust. Am comandat şi aici un espresso, constatând că în această staţie de tip nou Tirex utilizează marca de cafea KIMBO, pe bază de boabe măcinate direct. Espresso a fost foarte bun ca şi consistenţă şi gust, iar laptele utilizat pentru alte cafele e unul pasteurizat, ţinut la rece într-un compartiment refrigerat alăturat aparatului de cafea.
Staţia avea de asemenea produse coapte pe loc, la cuptor electric, şi am achiziţionat o plăcintă cu brânză, care s-a dovedit bună şi gust, proaspătă şi cumva foarte similară cu ceea ce am descoperit anterior în alte staţii, ale altor reţele. Deci, această staţie Tirex stă foarte bine la calitateta şi gustul cafelei, la prospeţimea produselor şi varietatea lor, iar personalul a fost foarte amabil, deşi aveam impresia că aşteptau vizita noastră.
Oricum, putem spune cu certitudine şi de fapt confirmăm ce am scris şi în articolul de atunci: că dacă în testul nostru aveam să dăm peste o asemenea staţie, punctajul obţinut avea să fie simţitor mai mare, iar dacă Tirex avea asemenea staţii mai multe la număr în ţară şi şansa de a da peste una din ele putea fi mai mare. Cert e că această reţea e în plină dezvoltare la acest capitol, fapt care nu poate decât să bucure, pentru că are de câştigat consumatorul. Şi e la fel de cert că acest nou format de staţii GO Hangout Cafe al celor de la Tirex e o cale bună aleasă pentru a oferi ambianţa şi experienţa potrivită în aceste staţii.
Iar pe lângă asta, noi am vrea să mulţumim celor de la Tirex pentru atitudinea corectă şi civilizată faţă de acest test şi să le urăm succes în răspândirea cât mai rapidă a noului tip de staţii pe întreg teritoriul Moldovei!
0
2,331
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!