De Crăciun, Bentley a pregătit un Flying Spur pentru un client special, cu un ren pe capotă!

18 Decembrie 2020, 21:50
Denis Godorozea
Bentley prezintă imagini cu un Flying Spur cu totul special, creat la comanda a unui vestit client, o celebritate de talie mondială, cum l-au caracterizat britanicii, dar au refuzat să-i divulge numele. Creaţia aparţine atelierului Mulliner, divizie specializată pe producţia celor mai exclusiviste versiuni din gama constructorului britanic.
Limuzina specială a fost botezată Reindeer Eight, în numele celor 8 reni zburători. Pe exterior aceasta se distinge prin nuanţa metalizată Cricket Bauble, inspirată de globuleţele de culoare bordo, ce ornamentează pomii de Crăciun. Vopseaua a fost obţinută pe baza nuanţei Cricket Ball din portofoliul atelierului Mulliner, dar este una originală. Aspectul este completat prin accentele de culoare aurie, predominant pe accesoriile din partea de jos a caroseriei, precum splitter-ul frontal, inciziile de aer din aripi, pragurile laterale şi chenarele difuzorului din bara de protecţie spate. În aceeaşi nuanţă sunt vopsite şi jantele de 22 inch, iar maeştrii de la Mulliner susţin că aceste elemente sunt acoperite cu aur, la propriu. Pe portiere a fost aplicat un ornament specific de Crăciun, iar cea mai importantă decoraţiune se regăseşte pe capotă, unde litera tradiţională "B", prezentă pe toate celelalte Flying Spur, a fost înlocuită cu o figurină de ren, creată din aur cu ajutorul unei imprimante 3D.
Potrivit britanicilor, viitorul posesor va circula mult cu maşina asta — până la sfârşitul acestui an va parcurge nu mai puţin de 66 milioane kilometri prin întreaga lume! Astfel, maeştrii Mulliner au făcut tot posibilul să-i asigure un confort maxim la bord, peste ceea ce oferă creaţiile atelierului deobicei. Interiorul este tapisat cu piele de culoarea caroseriei, Cricket Bauble, ornamentată cu cusături contrastante de culoare aurie. Inserţiile decorative sunt de culoare neagră, cu siluete nordice aplicate pe ele.
Un confort maxim va fi asigurat de scaunele cu piele perforată, dotate cu încălzire electrică, ventilare şi funcţie de masaj — pe parcursul celor 66 milioane kilometri, cel din spatele volanului va petrece mult timp în habitaclu, în diverse condiţii de vreme. Standard limuzina are un sistem multimedia digital cu ecran de 12.3 inch, are inclus şi un sistem de navigaţie cu câteva adrese presetate — lista copiilor obraznici.
Inima acestui ren pe patru roţi este benzinarul V8 de 4.0 litri, ce poate oferi putere similară cu 550 cai viteji, şi pune în mişcare toate cele patru roţi. În aceste condiţii, viteza de 100 km/h poate fi atinsă în 4.1 secunde, iar viteza maximă declarată oficial constituie 318 km/h. Zicem noi, că viteza maximă ar fi mai mare, de fapt, or misiunea este prea dificilă, iar timpul — extrem de limitat.

Preţul modificărilor nu a fost specificat, probabil, la solicitarea clientului misterios. Cine ar fi oare?..
0
1,531
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!