În 2 ani Honda va vinde doar modele electrificate în Europa! Motorizările clasice vor fi eliminate complet

4 Decembrie 2020, 16:26
Denis Godorozea
Planuri măreţe de electrificare au fost anunţate de Honda, iar implementarea lor va avea loc chiar mai curând decât am fi putut anticipa. Japonezii planifică să elimine toate motorizările clasice cu combustie internă din oferta europeană în doar 2 ani, iar astfel, din 2023 să vândă pe Bătrânul Continent doar modele electrificate, respectiv hibride şi electrice.
Potrivit japonezilor, decizia a fost luată în contextul normelor de poluare tot mai aspre, stabilite de autorităţile europene. Amintim că acum exact o lună cei de la Honda s-au văzut nevoiţi să apeleze la jutorul Tesla pentru a omite amenzile usturătoare pentru depăşirea limitei de emisii de CO2 pentru gama de modele vândute în Europa. De altfel, norme şi mai aspre vor intra în vigoare de la începutul anului 2021 — medie de cel mult 95 g de CO2 per km.
Tranziţia spre o gamă formată doar din modele electrificate a demarat, de altfel, or SUV-ul actualizat Honda CR-V a venit în Europa doar cu motorizări hibride. Pe parcursul următoarelor luni pe Bătrânul Continent se aşteaptă lansarea noii generaţii Civic, care va fi oferită exclusiv cu motorizări electrificate. Concomitent, japonezii pregătesc extinderea gamei de electromobile, unde Honda e va fi acompaniat de un SUV 100% electric. În context, japonezii au dezvăluit că până în 2035 brandul ar putea produce doar modele electrice.
0
1,327
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!