Land Rover revine în raliul Dakar cu noua generaţie Defender, dar într-o postură mai neobişnuită

23 Decembrie 2020, 17:04
Denis Godorozea
Land Rover revine oficial în cursele de raliu Dakar din 2021 cu noua generaţie Defender. Însă de această dată britanicii vor avea un rol mai special sau neobişnuit în cursă, alături de echipa Prodrive, care va participa pentru prima dată în istorie în competiţiile de Rally. Din partea Prodrive în curse vor participa coechipierii Sebastien Loeb şi Nani Roma, iar echipa este susţinută de concernul Bahrain Mumtalakat Holding Company.
Offroader-ele britanice participau în cursele de Rally Dakar şi anterior, iar în anii 1979 şi 1981 au reuşit să obţină victorii importante. De această dată, însă, noul Defender va reveni în cursă în rol de vehicul de asistenţă pentru echipa Bahrain Raid Xtreme (BRX), cu două unităţi special pregătite în versiunile 110 P400 MHEV, deci cu sistem de propulsie micro-hibrid. Offroader-ele britanice vor transporta echipe de asistenţă şi echipamentele necesare în cele 12 etape, timp de 13 zile, cu o distanţă totală de 7,646 km.
De altfel, până şi dotările de serie de care dispune noul Defender par a fi suficiente pentru maratonul de raliu. Cele două offroader-e sunt echipate cu benzinare turbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, capabile să dezvolte 400 CP şi 550 Nm în cadrul sistemului de propulsie mild-hybrid. Motoarele sunt cuplate la cutii automate de serie, cu 8 rapoarte, livrate de ZF, sistem de tracţiune integrală permanentă, suspensie pneumatică adaptivă, dar şi ansamblul de sisteme de asistenţă Terrain Response 2.
Adiţional, maşinile au fost echipate cu pachetul opţional de offroad Explorer Pack — această pregătire va permite offraoder-elor să se aventureze în condiţii extreme. Defender va oferi spaţiu suficient pentru echipamentele necesare, or fiecare unitate poate transporta până la 900 kg de greutăţi, dar şi până la 168 kg de bagaje stocate în compartimentul adiţional de pe plafon, livrat de Thule.
0
1,272
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!