O cameră din trafic din Rusia a surprins încălcări în suma de 2 milioane euro, dar amenzile nu vor fi plătite

11 Decembrie 2020, 13:01
Denis Godorozea
Un caz mai puţin obişnuit a avut loc în oraşul Himki, Regiunea Moscova din Federaţia Rusă. Timp de câteva luni, o cameră de supraveghere a traficului rutier a surprins peste 136,000 încălcări în trafic, generând amenzi în sumă de circa 205 milioane ruble ruseşti echivalentul a 2,312,000 euro. Sistemul a bombardat cu amenzi usturătoare locuitorii unui cartier, însă acestea urmează să fie anulate în totalitate după verificările executate de procuratură.
*Imagine simbol

Cum au stabilit autorităţile, camera a fost instalată temporar pe o porţiune de drum cu două benzi, dintre care una fusese închisă pentru transport, iar cea de-a doua a fost rezervată strict transportului public. Totodată, indicatoarele rutiere din zonă au fost amplasate greşit, astfel încât locuitorii cartierului nici măcar nu bănuiau că comit încălcări, dar nici nu aveau la dispoziţie vreun drum de ocolire.

Culmea este că amenzile se expediau la adresele şoferilor periodic, în seturi, astfel încât fiecare dintre locuitorii cartierului erau sancţionaţi cu multiple procese verbale în sume de zeci de mii de ruble, pentru una şi aceeaşi "încălcare", comisă zilnic. Locatarii nu au fost de acord, însă, cu aceste amenzi şi astfel au adresat plângeri la procuratură, care a şi dispus anularea tuturor proceselor verbale.
0
1,616
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!