(VIDEO) Momentul unui accident absurd de pe str. Uzinelor din Chişinău, într-un loc problemă

8 Decembrie 2020, 11:53
Ilie Toma
De mai mult timp, strada Uzinelor din Chişinău a fost reparată, iar apoi marcajele între segmentul cuprins între intersecţiile cu străzile Voluntarilor şi Transnistriei au devenit un pic confuze. Zicem un pic, pentru că, în esenţă, lucrurile ar fi trebuit să fie simple.
S-au desenat trei benzi de circulaţie, toate marcate cu linii întrerupte. În asemenea caz regulamentul circulaţiei rutiere spune că banda de mijloc poate fi folosită de ambele sensuri de circulaţiei, în mare parte pentru efectuarea manevrelor de depăşiri, cu asigurare, adică atunci când nu vine trafic din faţă. Desigur, asta sună bine pe un traseu extraurban, nu foarte aglomerat, dar pe o stradă urbană, în care 70% din timpul zilei e ambuteiaj, împărţirea pe cale amiabilă a unei benzi de circulaţie între două sensuri de mers e o idee proastă. Şi nu, nu sunt de vină doar şoferii autohtoni, aşa cum ar fi tentaţi unii să acuze. O asemenea idee pe o stradă aglomerată ar fi proastă oriunde, şi în Germania, şi în Canada, şi în România, oriunde. Pentru că trebuie să existe claritate, pe o bandă pe care circulă mii de maşini pe oră.

În fine, confuzia străzii din Chişinău e amplificată şi mai mult de faptul că aproape de intersecţia cu strada Uzinelor există indicatoare şi marcaj care forţează fluxului de trafic spre a se îngusta pe una din benzi. Iar asta înseamnă că exact acolo, în zona de marcaj continuu, fluxurile diferite de transport nu pot împărţi acea bandă, ci trebuie să urmeze indicatoarele. Teoretic, după 10 metri mai departe, spre str. Industrială, unde marcajul redevine întrerupt, ambele sensuri pot folosi din nou banda din mijloc.
Punctul problemă, însă, există, iar un accident absolut absurd, surprins ieri seară de o cameră de bord, arată riscul generat de acest marcaj neinspirat. Sigur, în acest video e vorba exact de acel loc unde trebuie să asculţi de marcaj şi e clar cine se face vinovat, dar la un impact frontal în zona marcajului întrerupt, ar fi destul de greu să demonstrezi cine e vinovat şi cine a ieşit primul pe banda din mijloc.

Voi ce credeţi despre situaţia de pe acest segment de pe strada Uzinelor?
0
3,713
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!