Actorul Steven Seagal prezintă monstrul ucrainean Storm, tanc electric capabil să înainteze în apă

26 Februarie 2021, 13:04
Denis Godorozea
Steven Seagal a prezentat în Emiratele Arabe Unite noul tanc amfibiu dezvoltat de forţele inginerilor ucraineni, numit Storm. Maşina militară poate rula cu viteze de peste 100 km/h pe sol, dar mai este capabilă să înainteze şi prin apă, iar cea mai surprinzătoare parte este cea tehnică, or Storm este un vehicul 100% electric!
Celebrul actor de la Hollywood a îndrăgit mult noul Storm, afirmând că acesta pare a fi o creatură născută de un Lamborghini şi un avion Stealth. Seagal a dezvăluit că Storm poate rula pe sol cu şenile la viteze de până la 140 km/h, înaintează cu uşurinţă pe apă, fiind protejat de caroseria blindată capabilă să facă faţă chiar şi exploziilor de grenade. Maşina militară este echipată cu două motoare electrice ce livrează un total de 590 CP şi un cuplu neverosimil de 8,800 Nm. Tandemul respectiv va propulsa Storm-ul pe sol, iar pentru a înainta în apă maşina va pune în funcţiune cel de-al treilea motor electric, capabil să dezvolte 200 CP şi 1,000 Nm.
Motoarele sunt alimentate de la un set de baterii, însă capacitatea totală nu a fost dezvăluită. Totodată, fiind o maşină militară Storm nu va putea pleca de pe câmpul de luptă în căutarea unei surse de energie, astfel a mai fost dotat cu un generator alimentat cu motorină, care să suplinească rezervele de energie în condiţii de urgenţă.
Proiectul Storm a demarat acum 2 ani în cadrul companiei Highland Systems din Kiev, Ucraina. În procesul de dezvoltare, însă, compania s-a confruntat cu dificultăţi financiare care nu le-au permis finisarea proiectului, iar atunci în ajutor le-a venit gigantul canadian Streit Group, care a şi adus Storm-ul la expoziţia IDEX din Emiratele Arabe Unite.
0
2,502
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!