Peste jumătate de an automobilele din stânga Nistrului nu vor mai avea acces în Ucraina

23 Februarie 2021, 17:57
Denis Godorozea
Automobilele înmatriculate în regiunea din stânga Nistrului nu vor mai putea intra pe teritoriul Ucrainei peste jumătate de an, începând cu 1 septembrie 2021. Decizia a fost anunţată după întrevederea premierului interimar Aureliu Ciocoi şi ambasadorul Ucrainei în Moldova Marko Şevcenko.
De menţionat, că reprezentanţii Ucrainei au venit cu asemenea decizii şi anterior, însă autorităţile de la Chişinău au negociat anterior amânarea restricţiilor pentru cetăţenii din stânga Nistrului. Mai devreme se anunţa că automobilele cu numere de înmatriculare emise de aşa-numitele autorităţi de la Tiraspol nu vor mai putea intra pe teritoriul statului vecin de la 15 februarie, însă autorităţile de la Chişinău au solicitat din nou amânarea interdicţiei până la 1 septembrie 2021.
În acest context, singura soluţie de a trece frontiera de stat cu Ucraina cu cu automobilul pentru cetăţenii din regiunea transnistreană este instalarea plăcuţelor de înmatriculare neutre, formate din 3 litere şi 3 cifre aleatorii, dar fără simboluri de stat. În schimb, maşinile vor trebui să aibă aplicate abţibilduri "MD".
0
1,528
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!