Marca britanică MG, ghidată acum de chinezi, se lansează oficial în Germania cu un SUV 100% electric

17 Martie 2021, 16:19
Denis Godorozea
Marca britanică MG, formată din rămăşiţele constructorului Rover, cunoscut şi în ţara noastră, prezintă un nou model 100% electric şi planuri măreţe de expansiune în Europa. Cea de-a doua ţară unde va veni MG după Marea Britanie este Germania, unde constructorul îşi va începe cariera cu SUV-ul Marvel R, dezvăluit în primele imagini.
În China maşina asta a fost lansată acum o lună cu denumirea Roewe Marvel R, deci este vorba despre un model chinezesc, care va încerca să găsească cumpărători în sânul Europei utilizând emblema britanică. Ei bine, pe lângă numele relativ cunoscut, SUV-ul a moştenit un limbaj stilistic decent şi un substrat tehnic electric competitiv în raport cu electromobilele prezentate pe Bătrânul Continent.
În materie de design şi pe plan tehnic MG Marvel R nu se distinge de SUV-ul comercializat în China cu emblema Roewe. În lungime crossover-ul măsoară 4,674 mm, deci la capitolul dimensiuni e comparabil cu proaspătil Skoda Enyaq iV. Substratul tehnic a fost moştenit de la predecesorul chinezesc Marvel-X, ceea ce înseamnă că MG-ul este propulsat simultan de 3 motoare electrice, unul pe puntea faţă şi două pe puntea posterioară. În tandem motoarele dezvoltă 288 CP şi 665 Nm şi sunt capabile să propulseze maşina până la 100 km/h în 4.9 secunde. Viteza maximă este limitată la 200 km/h — caracteristici mai mult decât decente pentru un crossover compact electric, nu?
Şi din celelalte puncte de vedere MG Marvel R pare a fi o ofertă atractivă. Sigura baterie de 70 kWh oferită de britanici promite o autonomie de aproximativ 400 km, calculată conform standardului realist WLTP. Standard crossover-ul oferă la interior un instrumentar de bord digital de 12.3 inch şi un ecran imens de 19.4 inch pentru sistemul multimedia, amplasat vertical pe consola centrală. Bineînţeles, standard sunt incluse şi sistemele de siguranţă activă şi pasivă obligatorii în Europa, precum pachetul complet de airbag-uri şi sistemul de frânare automatizată de urgenţă.
Dar va avea oare acest MG Marvel R şanse împotriva concurenţilor direcţi europeni, precum Volkswagen ID.4 şi Skoda Enyaq iV? Concurenţa va fi, de altfel, şi mai fierbinte, odată ce alţi constructori vor lansa modele în segmentul respectiv iar Tesla va demara producţia propriilor SUV-uri Model Y la uzina de la Berlin în vara acestui an. Ei bine, determinant va fi preţul, ce abia urmează să fie dezvăluit mai aproape de startul oficial al vânzărilor, în următoarele luni. Odată cu Marvel R în Germania şi Marea Britanie vor demara vânzările versiunii actualizate MG 5.
De menţionat, că MG a reuşit să atingă succese considerabile pe piaţa domestică din Marea Britanie, iar asta cu o gamă necompletă de modele de până la apariţia acestui Marvel R. Astfel, dacă în 2018 MG a reuşit să vândă în Regatul Unit doar circa 9 mii automobile, atunci în anul pandemic 2020 rezultatul final a fost de peste 22 mii automobile, marea parte dintre care hibride şi electrice.
0
3,873
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!