(VIDEO) Acesta ar putea fi noul Batmobile: francezii prezintă offroader-ul militar hibrid Arquus Scarabee

22 Martie 2021, 11:28
Denis Godorozea
Compania franceză Arquus prezintă noul Scarabee, un offroader militar blindat, cu sistem de propulsie hibridă. Vehiculul se inspiră din industria auto modernă nu doar cu sistemul de propulsie electrificat, dar şi prin direcţia integrală şi alte soluţii care să-l facă pe acest Scarabee un monstru de teren accidentat.
Sistemul de propulsie este format dintr-un turbodiesel V6 de 300 CP, asistat de un motor electric cu 103 CP la activ. Pentru a rula în regim silenţios chiar şi pe terenul de luptă, Scarabee poate acţiona exclusiv motorul electric, care în acest caz se distinge de ceea ce se oferă pe automobilele de serie prin lipsa oricărui zgomot, inclusiv artificial.
Atunci când este observat de inamic şi este nevoie de a părăsi rapid terenul de luptă, Scarabee va profita de puterea maximă livrată de ambele unităţi de propulsie, fiind extrem de manevrabil graţie direcţiei integrale cu punte spate viratoare. Ca şi în cazul automobilelor de performanţă, roţile posterioare pot vira fie în aceeaşi direcţie cu roţile frontale, într-un soi de regim crab mode, fie în direcţie opusă pentru manevrabilitate în spaţiu restrâns. Viteza maximă în regim de performanţă constituie 130 km/h.
La bordul Scarabee se pot adăposti până la 4 militari, fiind pregătit şi cu o mitralieră cu arme de diferit calibru, în funcţie de versiunea aleasă. Scarabee dispune de protecţie împotriva focurilor de armă datorită armurii uşoare, astfel încât să fie asigurată o greutate optimă ca offroader-ul să poată fi transportat de aeronave şi elicoptere chiar în câmpul de luptă.
0
1,920
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!