Cel mai ciudat tuning 6x6: Jeep Gladiator cu motor turbo de 2.0 litri

22 Aprilie 2021, 17:18
Denis Godorozea
Jeep Gladiator se alătură monştrilor de offroad cu trei punţi şi tracţiune 6x6 cu o nouă versiune lansată de atelierul american Next Level. Ei bine, anterior au mai existat încercări de a transforma Gladiator-ul celor de la Jeep într-un asemenea monstru, însă programul de modificări oferit de cei de la Next Level este ceva mai accesibil.
Spre deosebire de celelalte versiuni cu trei punţi create pe baza Jeep Gladiator, maşina lansată de Next Level nu abundă cu elemente agresive şi fiţe inspirate din filmele apocaliptice. Majoritatea panourilor caroseriei, până şi barele de protecţie sunt standard, cu excepţia benei alungite de la 1.5 până la 2.4 metri, care adăposteşte acum cele două punţi posterioare şi 4 roţi de offroad cu diametru de 37 inch. Noua suspensie cu amortizoare Fox a adus un surplus simţitor pentru garda la sol, astfel tunerii au echipat maşina cu un prag acţionat electronic pentru un acces mai confortabil la bord.
Standard Jeep Gladiator este echipat cu un sistem de tracţiune integrală pe toate cele 6 roţi, însă în condiţii normale cu un stil de condus lejer transmisia va funcţiona în regim 4x6. Sub capotă se pot adăposti unităţile standard oferite de Jeep Gladiator, chiar şi unitatea de bază disponibilă exclusiv pe Wrangler — benzinarul turbo de 2.0 litri, cu 4 cilindri, ce dezvoltă 274 CP şi 393 Nm.
Din lista motorizărilor lui Gladiator sunt disponibile motoarele V6, respectiv benzinarul aspirat natural de 3.6 litri, cu 289 CP şi 353 Nm la activ, dar şi unitatea turbodiesel de 3.0 litri, ce livrează 380 CP şi un cuplu maxim de 637 Nm.
Preţurile pentru Gladiator 6x6 modificat de Next Level pornesc în SUA de la 132 mii dolari americani (cu benzinarul Wrangler de 2.0 litri). Pe lângă cele menţionate, pachetul iniţial include şi modificări interioare, precum retapisarea habitaclului cu piele fină Nappa.
0
1,532
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!