(VIDEO) Cea mai inundată porţiune de stradă din Marea Britanie şi miile de motoare defectate aici

22 Mai 2021, 10:23
Ilie Toma
Multe oraşe din lume au probleme cu anumite străzi cronice, care devin inundate la fiecare ploaie mai mare. Chişinăul are Albişoara, strada Uzinelor şi Milescu Spătarul, iar uneori şi Calea Ieşilor. Însă în Marea Britanie există o stradă care e inundată în cea mai mare parte a anului, doar că nivelul apei e diferit — de la vreo 10-15 adâncime în perioada verii până la vreo 40-50 cm şi mai mult în perioadele mai ploioase!
Acestei porţiuni de stradă îi spune Rufford Lane Ford şi e situată în orăşelul Rufford in ţinutul Newark din Regatul Unit. Mai jos poţi vedea poziţionarea pe hartă a acestui punct critic pentru automobile, dar şi o viziune din satelit, mai apropiată, a acestei străzi.
Aşadar, de ce e această stradă o problemă pentru maşini? Din cauza apei adânci, fireşte. Porţiunea este inundată atât de constant pentru că e situată la un nivel foarte coborât, strada fiind conectată cu un lac din apropiere, iar astfel ea nu e inundată doar atunci nivelul lacului coboară mai jos.
Porţiunea inundată are o lungime de vreo 25-30 metri, de obicei, iar ea e un soi de depresiune cu punctul minim la mijloc, aşa că nu toţi şoferii conştientizează cât de adâncă e, de fapt, această porţiune. Asta îi face pe unii să nu frâneze în încercarea de a aborda cât mai încet zona, ci dimpotrivă, să accelereze , făcând maşina să întretaie în viteză apa, care astupă întreaga parte frontală a maşinii şi în clipe numărate ajunge în admisie, iar de aici inevitabil şi în motor. Unii scapă doar cu nişte probleme electrice mai superficiale, însă, cei cărora le pătrunde apa în motor suferă daune imense, or, asta înseamnă şoc hidraulic pentru motor, cu o mulţime de piese deformate. Repararea unui asemenea motor e adeseori mai scumpă decât comandarea unuia nou. Aşa că daunele sunt extrem de dureroase!
Şi asemenea motoare defectate aici se întâmplă foarte des, de decenii la rând! Într-atât de des, încât uneori vin oameni să stea ca la spectacol pe podul din preajmă, filmând maşinile care trec pe alături. Şi dacă stai câteva ore bune, ai şansa să-ţi faci un video bun. Există chiar şi un canal de YouTube, care nici nu mai pune toate eşecurile şoferilor de aici, ci doar pe cele mai spectaculoase, şi oricum poţi număra sute de maşini defectate numai de când există canalul şi le selectează. Am inclus şi câteva din video-urile acestui canal mai jos, iar lecţia ar fi simplă: când vezi un drum inundat, redu viteza, traversează încet dacă ai reuşit să estimezi adâncimea, iar dacă nu, ieşi şi asigură-te înainte de a trece prin apă. Cei care neglijează apa şi încearcă să treacă prin ea sfidând-o, de obicei au facturi uriaşe de plătit după aia.
0
1,423
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!