Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O nouă transformare ilegală a unui trotuar în parcare, descoperită în Chişinău de către cei de la StopHam

14 Iunie 2021 - 13:44
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că-n Chişinău sunt destul de des întâlnite situaţiile în care o parcare pare a fi la prima vedere amenajată şi perfect autorizată, dar de fapt nu are toate actele aprobate, iar astfel parcarea în acel loc devine neregulamentară.
Situaţia descoperită recent de către activiştii de la StopHam e localizată în sectorul Botanica al capitalei, pe bd. Dacia. Aici, în faţa unui centru comercial, exista o parcare, aparent regulamentar amenajată, cu indicator de parcare rezervată. Astfel, şoferii parcau aici regulamentar, sau cel puţin credeau că o fac regulamentar. Pe lângă asta, în jurul unităţii comerciale s-a mai acaparat o mare parte din teritoriul trotuarului, desenându-se spaţii de parcare acolo. Întrucât accesul spre aceste locuri delimitate pe trotuar se făcea prin parcarea semnalizată, şoferii puteau avea uşor impresia că parchează absolut regulamentar.
Dar, iniţial s-a descoperit că locurile de pe trotuar nu sunt autorizate, iar cei de la centrul comercial nu şi-ar fi asumat responsabilitatea pentru ele. Tot aceştia n-au vrut să le prezinte documentele confirmative ale autorizării parcării, trimiţându-i pe cei de la StopHam pe la instituţiile de stat să le solicite. Paradoxul e că, atunci când activiştii le-au urmat sfatul şi s-au adresat, s-a descoperit că nimic măcar parcarea principală, ce părea legal amenajată, cu indicator rutier corespunzător, nu era de fapt autorizată, aşa că direcţia de transport a Chişinăului a tăiat indicatorul din acel loc. Prin urmare, din acest moment, orice şofer care parchează acolo, o face neregulamentar, în lipsa acelui indicator, şi riscă să fie amendat de poliţie sau chiar să-i fie ridicată maşina spre parcarea cu plată. Deci, fiţi atenţi în acea zonă la indicatoare, pentru a evita să vă pomeniţi amendaţi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter