Un accident din Chişinău a relevat faptul că autobuzele cumpărate recent de primărie circulă fără asigurare obligatorie

26 Iulie 2021, 08:22
Redacţia PiataAuto.md
Un accident relativ, minor, produs cu aproape două săptămâni în urmă pe strada Grădina Botanică din Chişinău, a relevat recent un fapt revoltător: autobuzele cumpărate recent de primăria Chişinău la mâna a doua din Lituania circulă fără asigurarea obligatorie!
În accident au fost implicate trei vehicule — autobuzul MAN, un taximetru Toyota Prius şi o Toyota Avensis. Vinovat ar fi şoferul autobuzului care voia să schimbe banda în timp ce cele două vehicule de pe banda alăturate au frânat, iar în rezultat autobuzul a tamponat o Toyota, iar aceea, la rândul ei, a atins-o uşor pe cea de-a doua.
Până aici e o situaţie minoră. Doar că, după cele povestite ieri de taximetrist, pe nume Veacleslav Cîrlig — deci de una din părţile accidentului, vătămate în această situaţie — la locul accidentului a venit rapid un reprezentat al parcului de autobuze, care le-ar fi spus că doar patru dintre autobuze au asigurare carte verde şi la acelea ea ar fi valabilă doar în UE. Autobuzele fiind înmatriculate încă în Lituania, asigurarea obligatorie pe care ar fi trebuit s-o aibă e cartea verde, valabilă şi în Moldova.
Paradoxal, dar reprezentantul unei întreprinderi municipale i-ar fi rugat pe ceilalţi doi să rezolve accidentul fără prezenţa poliţiei, urmând ca parcul de autobuze să aloce direct sumele pentru reparaţia maşinilor vătămate. Într-un final, înţelegerile verbale din acea zi n-au dat nici o siguranţă, aşa că participanţii la accident au apelat şi poliţia pentru documentarea cazului.
După două săptămâni, dosarul aşa şi stă în analiză la poliţie, iar parcul de autobuze aşa şi nu e gata să-i acopere vreo pagubă materială taximetristului. Respectiv, acesta e pus în imposibilitatea de a-şi repara maşina şi de a lucra cu ea, neavând nici certitudinea că-şi va recupera daunele.
Partea cu accidentul şi ce-ar trebui făcut aici are mai mult sugestii, pe care le puteţi scrie în comentarii, cu siguranţă. Dar ceea ce e absolut revoltător e faptul că autobuzele cumpărate de primărie, gestionate de parcul de autobuze municipal, pot ajunge să circule pe străzile noastre, în trafic, fără asigurare obligatorie!
0
12,068
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!