Chişinăul va avea parte de o lună şi jumătate de ambuteiaje excepţionale periodice, din cauza unor filmări

3 Aprilie 2024, 16:22
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi dimineaţa, locuitorii din câteva sectoare din Chişinău, în special Buiucani, s-au pomenit cu ambuteiaje excepţionale, mult mai mari decât de obicei la orele de vârf. S-a ajuns la situaţii în care viteza medie de deplasare pe unele străzi a coborât la 2 km/h, iar pe altele a fost de 0 km/h pe perioade îndelungate. Cauza acestor ambuteiaje au fost filmările organizate de o casă de producţie cinematografice, acestea nefiind comunicate anterior decât în nişte dispoziţii al primăriei pe care nu le-a prea observat nimeni. Mai mult ca atât, din aceleaşi dispoziţii care au ieşit la iveală acum, aflăm că filmări similare sunt programate până la 16 mai 2024, în diverse sectoare ale Chişinăului.
Foto: Aşa arăta traficul blocat azi dimineaţă în Chişinău

N-au fost alese zile de week-end pentru aceste filmări şi nici măcar n-a existat o atenţionare publică şi vizibilă prealabilă, iar asta a dat pur şi simplu peste cap programul a zeci de mii de locuitori ai Chişinăului azi, dar s-au pomenit blocaţi efectiv în trafic, fără a mai înainta aproape deloc.
Poliţia a blocat pur şi simplu un sector întreg de drum, din zona străzilor Mitropolit Dosoftei, Henri Coandă şi Mihai Viteazul, la orele de trafic maxim şi acesta va fi blocat şi seara la ora de vârf, până la 19:00.
Iar pe parcursul următoarei luni şi jumătate, asemenea blocaje se vor repeta, la diferenţe de câteva zile, în diverse zone ale Chişinăului. Unele sesiuni de filmare au prevăzute blocaje a câte 5 minute pentru filmări, iar altele — blocare totală pe toată durata filmărilor, cum s-a întâmplat şi azi.
Mai jos poate fi văzut programul acestor filmări cu blocări de trafic din următoarea o lună şi jumătate, aşa cum a fost el aprobat de primărie.
0
3,858
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!