Şeful VW Group a mers cu un Volkswagen electric în vacanţă, iar apoi s-a plâns de experienţa dificilă cu staţiile de încărcare

9 August 2021, 11:21
Ilie Toma
Am ajuns să o vedem şi pe asta: marele şef al unuia din cei mai mari producători din lume, care lansează cu ardoare modele electrice în ultimii ani, a ajuns să folosească în sfârşit pe propria piele, în viaţa reală, un automobil electric produs de compania sa atunci când a mers în vacanţă. După călătorie, acesta s-a plâns public de experienţa dificilă cu staţiile de încărcare şi chiar a făcut blamări directe către operatorul staţiilor.
E vorba de Herbert Diess, preşedintele boardului de management al VW Group şi tot el CEO Volkswagen. Acesta a luat un Volkswagen ID.3 PRO S şi a pornit într-o vacanţă privată, cu familia sa. A mers iniţial la lacul Constance, apoi planifica să meargă pe la Rigoletto şi să ajungă la Lago di Garda în Italia. Spune că, în principiu, cu un asemenea VW ai putea face întreaga distanţă de la Lacul Constance la Garda fără a avea nevoie să te încarci pe drum, dacă vei conduce previzibil şi eficient. El n-a condus eficient, totuşi, şi a căutat puncte de încărcare.
Foto: Herbert Diess, Volkswagen Group

Astfel, şeful VW Group a observat că pe întreaga distanţă pe care o avea de parcurs avea doar 4 puncte de încărcare pe traseul său de autostradă din reţeaua recomandată de VW, Ionity, unde grupul VW e şi acţionar. Sigur, maşinile electrice ale grupului VW pot fi încărcate şi la alte prize, dar la cumpărare clienţii primesc carduri de brand din reţeaua Ionity, pentru o experienţă rapidă şi fără bătăi de cap. O experienţă premium, cum zic cei de la VW şi Ionity, sau cel puţin aşa ar trebui să fie.
Foto: imaginea publicată de Herbert Diess, împreună cu comentariile din experienţa sa

Doar că Herbert Diess a avut parte de bătăi de cap la aceste staţii de încărcare în viaţa reală. Prima a fost lângă centru de shiopping şi toate punctele de încărcare au fost ocupate. A mers mai departe spre Trento, unde s-a oprit la un alt punct Ionity. Aici a avut şocul să constate că nu exista nici măcar o toaletă alături de turnurile Ionity, nici cafea, iar dintre toate punctele de încărcare unul era defect. Prin urmare, şeful VW Group s-a arătat absolut dezamăgit de această experienţă a sa şi le-a adresat o blamare publică celor de la IONITY, spunând că ceea de ce a avut parte el e orice, numai nu experienţă premium de încărcare.
0
39,316
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!