(VIDEO) Chişinăul, grav afectat de furtuni: primarul cere locuitorilor să stea acasă şi să iasă doar pentru necesităţi urgente

6 August 2021, 12:39
Redacţia PiataAuto.md
Chişinăul este azi scena unei adevărate calamităţi, cu noi şi noi rafale de furtuni, care creează noi pagube pe străzile capitalei. O nouă furtună, produsă în jurul orelor 11, a transformat imediat toate străzile în adevărate râuri, a făcut înaintarea imposibilă pe multe din ele, şi a doborât crengi sau chiar întregi copaci. În acest context, primarul Ion Ceban a ieşit cu un apel, chemând chişinăuienii să stea acasă şi să iasă doar pentru necesităţi urgente.
Foto: strada 31 August 1989, Chişinău, copaci rupţi de furtună

Situaţia obiectivă predispune într-adevăr la o încercare maximă de a evita deplasările prin Chişinău azi. Marea majoritate a arterelor sunt periodic blocate, iar cele pe unde se circulă sunt sufocate de ambuteiaje.
Foto: ambuteiaje kilometrice la intrarea în Chişinău dinspre Ialoveni/Hânceşti

În mod tradiţional, străzile Albişoara, Calea Ieşilor, Meşterul Manole şi altele situate la altitudine joasă sunt inundate.
Foto: Calea Ieşilor a fost temporar închisă din cauza inundaţiilor

Zona intersecţiei Tudor Vladimirescu şi Calea Orheiului, despre care vă anunţam dimineaţă, are un nivel şi mai ridicat al apei, chiar dacă salvatorii continuă să muncească pentru pomparea ei.
Foto: intersecţia Calea Ieşilor / Tudor Vladimirescu
Foto: intersecţia Calea Ieşilor / Tudor Vladimirescu

Pe strada 31 August din capitală au fost doborâţi mai mulţi copaci. În acest context, şi parcarea automobilelor în zonele cu copaci se poate dovedi periculoasă, la fel ca şi mersul pe jos. Primarul anunţă că toate serviciile primăriei sunt antrenate deplin la munca de curăţare şi eliminare a consecinţelor calamităţii de azi. Dar, concluzia ar fi să încercăm, într-adevăr, să evităm la maxim deplasările.
Foto: Strada 31 August 1989, Chişinău
Foto: Strada Albişoara, autobuzul 19

Vezi mai jos un video montat din mai multe filmuleţe publicate online de locuitorii din Chişinău.

Sursa foto/video: Facebook / GBM.Online, primar Ion Ceban, alţi utilizatori/grupuri
0
1,468
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!