(VIDEO) Legendarul model japonez Nissan Silvia S15 e învins de BMW M3 la porniri de pe loc, dar nu şi la start în mişcare

31 August 2021, 12:46
Redacţia PiataAuto.md
Un duel interesant, între două modele care aparent nu au cum să concureze între ele, a fost organizat de curând de britanici. La linia de start s-a aliniat un BMW M3 Competition modern, cu 510 CP la activ, cutie automată, tracţiune spate şi, foarte important, sistem de launch control, care-l poate catapulta la cel mai eficient start posibil.
De cealaltă parte, concurentul i-a fost un legendar Nissan Silvia japonez, în generaţia S15, cu un motor de doar 2.1 litri şi 4 cilindri sub capotă, dar care a fost modificat, primind şi o turbină, astfel încât a ajuns să livreze 600 CP. E fantastic doar să-ţi imaginezi cum să scoţi consistent 600 CP dintr-un motor de doar 2 litri, dar aceste motoare japoneze aveau atâta rezervă inginerească în ele, încât rezistau chiar şi această putere sporită, cu unele elemente importante modificate, desigur. Nissan-ul e cuplat la o cutie manuală, fără vreun launch control, iar puterea pleacă tot spre puntea pate. Aşadar, ce-ar putea face cele două maşini într-un duel direct?
Ei bine, la duelul cu pornirea de pe loc, BMW-ul învinge detaşat, datorită cutiei automate şi launch-control-ului. Dar, atunci când maşinile pornesc cursa din mişcare, japoneza clasică, produsă acum două decenii, învinge nemiloasă sportcar-ul german modern. Şi o face cu un sunet formidabil, care azi nu mai există pe maşini, pur şi simplu, din cauza limitărilor de emisii şi de sunet.
Vezi mai jos toată competiţia dintre cele două modele.
0
4,117
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!