(VIDEO) Un tractor turbo cu roţi se duelează cu altul cu şenile prin mlaştinile din satele Rusiei

11 August 2021, 19:05
Redacţia PiataAuto.md
Viaţa în satele îndepărtate de ale Rusiei poate fi foarte veselă, se pare, dacă eşti un mecanic priceput, dacă eşti prieten cu ceilalţi mecanici de la garajul din sat şi dacă ai un canal de YouTube popular. Acum două săptămâni publicam un articol cu video despre un tractor ce trecuse prin mâna acestor mecanici rurali din Rusia şi primise un motor V8 de Lexus. La scurt timp distanţă autorii acestui proiect deocheat au decis să pună un alt tractor modificat de ei într-un duel de offroad cu cu un tractor standard, dar proiectat pentru mlaştini şi offroad din cel mai dificil.
Da, mecanicii aceştia sunt foarte pricepuţi, iar cei mai puţin iniţiaţi în tractoare ar putea să încurce cele două tractoare, când acestea stau alături. Aşadar, tractorul cu şenile e un DT-75, ca şi cel modificat cu V8, doar că e în ipostaza sa cea mai capabilă pentru înaintare în noroi şi mlaştini, având şenile mai late şi fiind mai greu. În acest duel mecanicii au pus, deci, un DT-75 cu motor standard şi cu şenile late.
Cel de-al doilea, echipat cu roţi cu presiune joasă, e un tractor numit T-30A80, produs cândva în Rusia pe baza unui model de tractor MTZ Belarus. Are un motor diesel care livra la originile sale tocmai... 30 CP. Mecanicii i-au pus însă o turbină mare, cu filtru direct şi estimează că puterea mai crescut cu 15-20 CP, dar nimeni n-a stat să pună tractorul pe dyno stand. Tractorul ăsta are mai multe luni de când e modificat în forma asta în mâinile, iar noi am mai scris anterior despre el şi câteva din peripeţiile lui.
Ei bine, iată că acum, având aceste două tractoare deocheate în atelierul satului, mecanicii s-au gândit să le pună faţă în faţă, la un mega duel de offroad. Şi pentru că e Rusia aia îndepărtată, satul nu duce lipsă de păduri, mlaştini, noroi şi tot ce ţi-ai putea dori în calitate de provocări adevărate de offroad!
Iar cu o mică doză de curaj nebunesc al acestor mecanici talentaţi, ieşirea celor două tractoare în offroad a fost de-a dreptul spectaculoasă! Care crezi că a înaintat mai bine — cel standard, conceput pentru mlaştini, sau cel modificat, cu roţi şi motor turbo?

Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
8,357
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!