Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Unul din cele mai problematice motoare japoneze e dieselul boxer Subaru, iar mecanicii explică de ce

26 Septembrie 2021 - 12:08
Redacţia PiataAuto.md
De cele mai multe ori, când vorbim de motoare japoneze, aproape implicit le considerăm fiabile şi gândite cu o construcţie care să elimine bătăile de cap în exploatare. Dar există şi excepţii, într-atât de dureroase pentru proprietarii săi, încât acele motoare se dovedesc a fi adevărate legende de tristă faimă. Unul din aceste motoare e dieselul boxer de la Subaru.
Subaru a refuzat multă vreme să instaleze un motor diesel pe maşinile sale, preferând să facă uz de reţeta motoarelor pe benzină, de tip boxer, cuplate ce cele mai deseori la sisteme de tracţiune integrale. Din probleme notorii se ştia doar despre consumul de ulei şi alte mici nuanţe, dar în esenţă, erau nişte motoare plăcute, cu caracter. Când a venit momentul în care cei de la Subaru au decis să creeze, totuşi, şi un motor diesel, au aplicat aceeaşi arhitectură de boxer şi au creat primul boxer diesel din lume.
Iar în scurt timp acesta s-a dovedit a fi un adevărat coşmar pentru proprietarii săi, unele motoare din primii ani de fabricare ajungând a deveni defuncte la parcursuri de doar 80-120 mii km. Cuzineţii se uzau din caza elementelor prost proiectate de susţinere a arborelui cotit, în urma cărui fapt se rupea şi arborele, cu urmări grave pentru integritatea motorului. În ţările unde Subaru era prezent oficial, multe maşini s-au ales cu motoarele schimbate gratis şi după expirarea perioadei de garanţie. În alte ţări, însă, posesorii au trebuit să-şi rezolve singuri problemele.
Motorul mai are multe ciudăţenii în construcţie, cum ar fi lipsa compensatoarelor hidraulice şi necesitatea reglării manuale a decalajelor admisibile o dată la câţiva ani, iar ca să se facă operaţiune asta, e nevoie de demontat motorul de pe maşină!
Există şi părţi bune a motorului, care ţin de bloc şi de cilindri, dar problemele care există sunt prea grave şi universale, ca să putem spune altfel despre acest motor decât că e unul din cele mai problematice produse vreodată în Japonia.

Vezi mai jos toate impresiile relatate de mecanici. Poţi include subtitre cu traduceri automate, dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter