Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ca să ajungă în Moldova şi România, doi turişti germani cu un camion, ajutaţi de GPS, au cutreierat câmpurile Ucrainei

16 Octombrie 2021 - 21:33
Redacţia PiataAuto.md
Doi turişti germani au avut parte de curând de aventuri neobişnuite în încercarea lor de a intra din Ucraina în Moldova, prin Transnistria. Aceştia s-au pomenit în situaţia de a cutreiera câmpurile şi dealurile Ucrainei în căutarea punctului corect prin care să intre în Moldova, iar apoi în România, ajungând să conducă camionul lor de călătorie prin nişte zone dubioase, în timp ce sistemul GPS le tot dicta să o ia la dreapta, apoi la stânga.
Cei doi germani — pe nume Mandy şi Sebastian, sunt expediţionişti experimentaţi şi au în trecutul lor mai multe călătorii prin Africa sau prin zone scandinave şi nordice, inclusiv prin zona Murmansk a Rusiei. Au călătorit cândva şi cu un BMW 2002tii clasic, apoi şi-au cumpărat un camion austriac Steyr cu care au explorat ţinuturile nordice, iar în primăvara acestui an au schimbat camionul pe un MAN TGM 4x4, cu indicele 18320. Anume cu acest camion s-au aventurat o lună în urmă într-o călătorie prin estul Europei, luând-o spre Polonia, apoi spre Carpaţii Ucrainei, apoi planificau să intre în regiunea Transnistria din Moldova, că e tare exotic acolo, în viziunea lor, apoi voiau să meargă spre Odesa, apoi din nou spre Moldova şi acolo spre România prin munţi. În fine, partea de călătorie la care ne referim azi e cea cu peripeţiile lor de a intra în Moldova.
În Carpaţii Ucrainei experienţa a fost frumoasă, iar camionul lor le permite să ajunge oriunde îşi doresc, în locuri total inaccesibile altor tipuri de vehicule. Aşa că au înnoptat şi au explorat locurile pe care şi le-au dorit. Au înaintat spre Cernăuţi, dar, din motive neclare, aceştia n-au ales să intre în Republica Moldova prin zona de nord, ci au mers mai departe spre sud-est prin Ucraina, aproape de hotar. Au avut parte de ospitalitate simplă şi plină de suflet prin satele Ucrainei, ce-i drept. Dar, când au ajuns să se îndrepte spre Transnistria, au dat peste un drum plin de gropi, pe care ei le estimau ca având până la 20 cm adâncime. Apoi, au găsit un mic punct de trecere a frontierei pe hartă, iar ca să ajungă la el, navigaţia i-a dus pe nişte drumuri de ţară cum găseşti doar pe dealurile agricole. Acolo li s-a spus că e un punct mic, cu alte funcţii şi că trebuie să meargă vreo 45 km mai la sud, ca să poată intra. Iar de aici GPS-ul a cam luat-o razna.
Ori au ei vreun GPS care le consideră camionul capabil de orice, ori e cam şubred cu programarea, pentru că lua drept drumuri orice cărări, şi le tot dădea indicaţii să o ia printre ele. Din fericire, camionul nu i-a lăsat în drum, dar au avut de cutreierat dealuri pustii până au ajuns la un punct în care să intre.
Iar după ce-au intrat, toate impresiile lor despre regiunea Transnistria, Odessa, apoi despre sud-estul Moldovei, apoi despre România, pot fi văzute mai jos. Video-ul e în germană, dar din setări pot fi activate subtitre cu traduceri automatizate într-o mulţime de limbi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter