Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată colecţia de vis cu peste 200 automobile a unui pasionat de maşini din SUA

3 Octombrie 2021 - 16:47
Redacţia PiataAuto.md
Probabil cei mai mulţi dintre noi înţeleg cât ar fi de plăcut să deţii o maşină de colecţie, pentru plăcerea sufletului. Dar dacă ai avea oportunitatea unei averi imense, câştigate pe parcursul vieţii, ai putea să ajungi şi la etapa în care să tot cumperi noi şi noi maşini în colecţie, ajungând până la un întreg hambar cu maşini, aliniate frumos?
Robert M. Lee a fost un mare colecţionar de maşini din SUA, fiind un om care şi-a făcut averea singur, în timpul vieţii sale, şi fiind apoi cunoscut şi pentru sumele imense de bani pe care le dona în scop filantropic. Dar marea pasiune a sufletului său erau maşinile. Prima maşină pe care a cumpărat-o acum multe decenii au fost un Ferrari 250 GT din 1956, pe care l-a cumpărat direct de la Enzo Ferrari, fondatorul mărcii italiene. Îl întâlnise în Modena, iar acela i-a spus că dacă vrea într-o zi să-şi cumpere un Ferrari nou, trebuie s-o cumpere de la el. Peste ceva timp Robert a văzut modelul expus la un salon auto în American de Nord şi i-a scris lui Enzo că are 9,500 dolari în contul lui de economii, pe care e gata să-i dea pentru maşină. La scurt timp, l-a sunat dealerul din SUA şi i-a zis că n-are idee cum de a ajuns Robert tocmai la Enzo Ferrari, dar el a fost instruit să-i vândă maşina pentru 9,500 dolari. Aşa a ajuns acel exemplar în colecţia lui, iar de atunci a şi pornit această pasiune de a aduna maşini superbe.
Astăzi colecţia numără peste 200 exemplare de toate tipurile şi perioadele. Marea lor majoritate au fost adunate de Robert M. Lee pe parcursul vieţii, dar după decesul său din 2016, colecţia e gestionată de soţia sa, Anne Brockinton Lee, care a mai adăugat câteva exemplare între timp.
Anume Anne e cea care prezintă mai jos colecţia familiei sale, cel care o vizitează fiind un angajat al Petersen Automotive Museum, cel mai mare şi mai respectat muzeu auto din SUA. Aşa că mai jos avem aproape 10 minute de video prin cele 200 de maşini fantastice, or, asta e cu siguranţă colecţia de vis al oricărui pasionat auto!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter