(VIDEO) Privelişte cu zeci de camioane mergând prin deşert, în Mongolia, din cauza unei ocoliri

23 Octombrie 2021, 10:29
Redacţia PiataAuto.md
Mongolia e cunoscută drept ţara cu cea mai rarefiată populaţie şi printre cele mai dificile condiţii de înaintare. Drumuri asfaltate prin ţară sunt extrem de puţine, cu excepţia capitalei, natura e întinsă şi nemiloasă, tocmai de asta mulţi expediţionişti văd Mongolia ca pe provocarea supremă în orice aventură. Dar ce surprize îţi poate oferi Mongolia atunci când conduci un simplu camion, un cap tractor cu remorcă din cele absolut standard, care circulă pe autostrăzi şi drumuri normale?
Adevărul e că prin Mongolia circulă camioane în regim oarecum normal, folosind acele puţine trasee naţionale asfaltate, de obicei, şi livrând totul în capitală, iar ulterior camioane mai speciale locale distribuie mărfurile prin ţară. Totuşi, unii şoferi străini pot avea parte de situaţii neaşteptate şi uluitoare, atunci când şi soluţiile sunt cu totul neordinare.
Situaţia din video-ul de mai jos a fost surprinsă câteva luni bune în urmă de un şofer de camion din Rusia, care înainta din Rusia spre capitala Mongoliei, Ulaanbaatar, pe singurul drum asfaltat de acces, numit AH-3. La un moment dat, aproape de orăşelul Darhan, drumul principal s-a dovedit a fi închis complet pentru reparaţii. Iar cei care lucrau la drum au prevăzut o ocolire de câteva sute de metri buni prin deşertul de alături, care era acoperit de un teren nisipos întărit. Respectiv, până şi camioanele mari şi grele cu remorci, au fost redirecţionate tot pe acolo.

Unele s-au descurcat, altele au avut dificultăţi la înaintare şi au fost nevoite să oprească. Dar să fii martorul la zeci de camioane înaintând haotic pe teren gol de deşert, e ceva ce doar în Mongolia poţi vedea! Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.
0
103,719
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!