Noile reglementări rutiere din Germania impun o virare la dreapta foarte lentă pentru camioanele mari în oraşe

24 Noiembrie 2021, 15:15
Redacţia PiataAuto.md
De curând, în Germania au intrat în vigoare mai multe modificări atât a regulamentului de circulaţie rutieră, cât şi a amenzilor aferente unor încălcări frecvente. O prevedere nouă inexistentă în alte ţări presupune reglementarea virării la dreapta în mediul urban de către camioanele mai mari de 5 tone.
Astfel, aceste camioane au avut voie să vireze dreapta doar după ce încetinesc la viteză de pieton, şoferii de camioane fiind obligaţi să încetinească în orice circumstanţe înainte de virare şi să efectueze manevra de virare cu o viteză similară deplasării omului, de câţiva km/h. Măsura a fost necesară pentru a proteja mai bine mai ales pietonii, motocicliştii, bicicliştii şi alţi participanţi la trafic mai vulnerabili, care ar putea avea dificultăţi în a intui manevrele camioanelor sau de a vedea indicatoarele lor în timp util. Respectiv, virarea lentă ar trebui să le dea acestora timp să sesizeze situaţia de trafic şi să-şi adapteze reacţiile. Şoferii de camioane, întrucât au o mulţime de unghiuri oarbe în jurul cabinei lor, sunt obligaţi acum să vireze cu viteză lentă indiferent dacă au trafic în jur sau au senzaţia că drumul e absolut pustiu.
Poliţia din Germania anunţă şi amenda pentru ignorarea noii prevederi, ea fiind de 70 de euro şi 1 punct de penalizare. În acelaşi timp, în comunicatul oficial al poliţiei se conţine şi o adresare mai puţin obişnuită, în care poliţia îşi exprimă profundul respect pentru munca de şofer de camion în acest timpuri dificile pentru industria logisticii şi transporturilor şi-i roagă pe şoferi să înţeleagă că noua prevedere nu e o măsură punitivă în plus pentru ei, ci o necesitate pentru a-i proteja pe toţi participanţii la trafic de incidente neplăcute.
0
846
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!