Pe strada Ion Creangă din Chişinău au apărut benzi dedicate transportului public, rămânând câte o singură bandă pe sens pentru alte vehicule

7 Noiembrie 2021, 08:22
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele zile pe strada Ion Creangă din Chişinău, proaspăt reparată, şi tot ea ce mai importantă arteră de conexiune între sectorul Buiucani al capitalei şi centru, au început a fi aplicate marcaje noi, iar şoferii au fost uimiţi să constate apariţia unei benzi dedicate transportului public. Marea problemă şi nemulţumire invocată online de unii şoferi este că în urma acestei delimitări, pe o mare parte din stradă rămâne câte o singură bandă pe sens pentru toate celelalte vehicule.
Strada este una foarte aglomerată la orele de vârf, iar temerea acestora este că prin această schemă de circulaţie, cu o singură bandă pe sens, timpul de stat în ambuteiaj va creşte şi mai mult. Pe de altă parte, primarul Chişinăului, Ion Ceban, a confirmat azi dimineaţă delimitarea noii benzi, spunând că scopul principal este ca transportul public să ajungă mai repede la destinaţie, nefiind afectat de ambuteiaje.
Primarul a anunţat în trecut că asemenea benzi dedicate transportului public vor apărea pe mai multe artere mari din Chişinău, inclusiv pe bd. Ştefan cel Mare, după ce regia transport electric a făcut o analiză a primelor străzi şi a constatat că acestea au ajutat semnificativ la respectarea orarului de circulaţie a troleibuzelor, au redus semnificativ costurile sale de electricitate şi au ajutat sistemul să fie unul cu un număr mult mai mai mic de curse ratate. În acelaşi timp, e la fel de adevărat că pe unele străzi unde aceste benzi au fost delimitate, precum bulevardul Grigore Vieru, celelalte vehicule circulă mult mai lent la orele de vârf, fiind nevoite să utilizeze doar două benzi din trei. Pe strada Ion Creangă, unde un flux mare de trafic va trebui să folosească o singură bandă, circulaţia are şanse mari să se desfăşoare şi mai anevoios.
Ce crezi despre această decizie de a delimita benzi pe strada Ion Creangă, este ea una necesară şi bună?
1
2,392
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!