Un radar din Germania a surprins o bicicletă cu 40 km/h într-o zonă limitată la 30, iar acum poliţiştii vorbesc despre posibile amenzi

5 Noiembrie 2021, 09:39
Redacţia PiataAuto.md
Un caz aparent inofensiv e raportat de poliţia din Germania şi vizează o bicicletă care ar fi „gonit” cu 40 km/h într-o zonă cu 30 km/h, iar un radar din acea zonă a şi fotografiat încălcarea bicicletei. Zonele limitate la 30 sunt foarte stricte în Germania, iar poliţia de obicei e neiertătoare. În acest caz, însă, poliţia e cam neputincioasă, iar asta e o problemă pe care instituţia vrea s-o rezolve.
Poză simbol

Situaţia a fost surprinsă în orăşelul Haan din Germania, la 3 noiembrie, în jurul amiezii. Aceştia au poza cu biciclistul şi viteza de 40 km/h constată de radar, dar, întrucât acesta purta cască şi echipament, iar bicicleta nu are un număr de înmatriculare, nu pot identifica vehiculul din punct de vedere legal, iar asta înseamnă că nu-i pot impune nici amendă. Mai mult ca atât, în mai multe ţări, inclusiv în Germania, încă de când a fost adoptat regulamentul rutier, acţiunea limitelor de viteză se răsfrânge la vehicule motorizate. Bicicleta nu e un vehicul motorizat, prin urmare limitele nu o prea vizează. În acelaşi timp, există un punct de regulament care spune că cicliştii trebuie să respecte indicatoarele rutiere ca şi ceilalţi participanţi la trafic.
E una din situaţiile rare când mai multe puncte din lege se contrazic între ele în Germania, iar asta creează situaţii neclare, pe care poliţia nu prea are de gând să le tolereze şi se gândeşte acum la soluţii pentru a putea amenda asemenea încălcări. O altă piedică, însă, va veni din lipsa vitezometrelor pe biciclete, or, trebuie să existe un instrument de măsurare a vitezei ca s-o poţi respecta. Până atunci, poliţia îndeamnă cicliştii să manifeste bun simţ şi să reducă viteza conform indicatoarelor şi chiar mai jos, ca să fie siguri că nu încalcă, altfel i-ar putea amenda pur şi simplu pentru condus periculos.
0
50,992
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!