(FOTO) Week-end-ul ploios din Moldova a fost perfect pentru escapade 4x4

13 Decembrie 2021, 19:23
Redacţia PiataAuto.md
Week-end-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul despre care cei mai mulţi au spus că e perfect numai pentru stat în casă, cu ceaiul cald în mână, cu televizorul sau smartphone-ul în faţă, eventual sub o plapumă caldă. A plouat mărunt şi mult, peste tot în ţară. Însă exact acelaşi peisaj a fost perfect pentru a-i scoate din casă pe amatorii de escapade offroad, or, acel peisaj ploios şi noroios înseamnă automat mai multe provocări de înaintare.
Un grup de proprietari de offroader-e din Moldova au împărtăşit mai multe imagini cu noi, din escapada lor din acest week-end. În coloana de maşini au fost prezente un Jeep Wrangler 2.5, un Jeep Grand Cherokee cu motor 4.7 V8, un buggy pe baza lui Nissan Patrol, un Daihatsu Rocky 2.8 diesel, un Suzuki Vitara cu motor de 1.6 litri, o Kia Sorento de 2.5 litri şi, fireşte, nu se putea fără o Dacia Duster, care a fost prezentă cu un motor de 1.5 litri dCi.
Grupul de maşini a ajuns pe la cotitura Nistrului, un loc în care râul are o lăţime de 1.5 km. Traseul a început în satul Porumbeni, apoi s-au îndreptat spre Marcăuţi, Dubăsari. Coloana a ajuns şi la Orheiul Vechi, după care a făcut cale întoarsă spre punctul iniţial. Pentru ei totul a însemnat o zi de camaraderie în offroad, şi de acţiune, prin care îşi pun maşinile cu adevărat la treabă.
Apropo, aproape toţi participanţii sunt şi membri ai tot felul de cluburi de offroad şi pasionaţi auto din Moldova — Rescue 4x4 Moldova (cei despre care adeseori spuneam că ajută prin voluntariat oamenii blocaţi cu maşinile), Dacia Duster Club Moldova, Jeep Master 4x4, AutomobilistMD. Entuziaştii promit să mai publice ulterior şi materiale video din escapadele lor.
Noi zicem că asemenea activităţi, împărtăşite şi cu alţi pasionaţi în mod public, cu siguranţă pot inspira mai mulţi oameni să devină interesaţi de asemenea hobby-uri, să se alăture şi ei unor asemenea grupuri de entuziaşti sau pur şi simplu să urmărească cu interes asemenea escapade. Pentru că este şi asta o formă de pasiune auto, iar popularizarea ei înseamnă să avem cu toţii o mai mare şi mai diversă cultură auto.
1
1,724
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!