Primăria vrea să reformateze bulevardul Decebal din Chişinău cu un nou concept al trotuarelor şi părţii carosabile

7 Februarie 2022, 09:47
Redacţia PiataAuto.md
Primăria Chişinău şi pretura sectorului Botanica au demarat proiectul de reamenajare a bulevardului Decebal din capitală, accentul urmând a fi pus în special pe repararea şi reformatarea trotuarelor, dar şi o reconfigurare a părţii carosabile, fiind prezentată şi o schiţă cu o parte a bulevardului.
Astfel, deşi acum mai bine de un an se vorbea de o reconfigurare totală a bulevardului, apariţii de benzi dedicate bicicletelor şi chiar zone verzi cu copaci pe centru, planurile de acum par ceva mai simplificate. Pe centrul bulevardului nu par a fi prevăzute zone verzi, iar pe zona carosabilă nu se văd piste pentru biciclişti. În schimb, schiţa pare să prevadă câte 3 benzi pe fiecare sens (în prezent unele zone au 3 benzi, altele 2) şi trotuare pe care vor fi amenajate atât zone verzi, cât şi zone pietonale largi, iar în unele spaţii vor fi amenajate şi locuri de parcare.
Foto: O schiţă a bulevardului Decebal, ce datează din 2020

În acelaşi timp, schiţe prezentate acum câteva luni când se anunţau consultările publice, prevedeau şi zone cu 2 benzi de circulaţie, dar şi scuaruri şi zone verzi masive pe trotuare.
Foto: Schiţă din iulie 2021, din ceea ce pare a fi intersecţia cu strada Titulescu

Conform informaţilor preturii Botanica, planul de reabilitate a bulevardului, după cum este numit, mai include şi instalarea de mobilier urban şi modernizarea iluminatului stradal. Vor fi instalate şi noi staţii pentru transportul public.
0
9,066
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!