(VIDEO) Ceaţă, pietoni care apar brusc şi un accident evitat la limită datorită reacţiei bune a unui şofer din Chişinău

23 Februarie 2022, 09:10
Redacţia PiataAuto.md
Din păcate accidentele cu vătămarea pietonilor sunt încă mult la număr, mai ales pe străzile Chişinăului, în mediu câte un accident grav producându-se în fiecare zi. Şi chiar dacă mai există şi accidente produse la trecerile de pietoni, majoritatea se produc în zonele în care pietonii traversează neregulamentar. Iar o situaţie surprinsă în condiţiile de ceaţă densă de ieri dimineaţă a fost la un pas de a sfârşi dramatic, accidentul fiind evitat doar datorită reacţiei bune a şoferului.
Totul se întâmplă în sectorul Ciocana al capitalei, pe strada Meşterul Manole, o stradă cu trei benzi, preponderent cu obiecte industriale şi oficii. Banda din mijloc era mai aglomerată şi maşinile staţionau în aşteptare. Banda din stânga, pe care circula şi automobilul cu camera de bord, era liberă, însă, iar şoferul continua să înainteze cu o viteză ce nu pare a fi excesivă, într-o zonă în care nu sunt treceri de pietoni sau semafoare apropiate. La un moment dat, însă, în faţa sa apar doi pietoni care traversează neregulamentar, ce ies brusc din fluxul de maşini ce staţiona în aşteptare pe banda alăturată. Unul din pietoni opreşte, iar altul fuge cât poate în faţa maşinii. Şoferul frânează, însă frâna ar fi fost insuficientă, dacă acesta n-ar fi manevrat brusc spre dreapta în ultimul moment, evitând astfel impactul cu pietonul din faţa sa. A fost o manevră de evitare la limită, datorată unei reacţii bune şi care, din fericire, s-a sfârşit cu bine, fără rănirea pietonului.
Dar o asemenea situaţie ar trebui să servească drept lecţie pentru pietoni care aleg să traverseze în asemenea mod, pentru a înţelege cum arată manevra lor de la brodul unei maşini, iar pentru şoferi ar trebui să fie încă unul din scenariile posibile, de care din păcate trebuie să se ţină cont pe străzile Chişinăului. Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Jenea Țurcan
0
4,611
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!