Scania a încetat producţia în Rusia şi nu mai trimite componente pentru asamblarea camioanelor

1 Martie 2022, 10:11
Redacţia PiataAuto.md
Pe parcursul zilei de ieri au venit mai multe anunţuri de sistări ale vânzărilor de automobile în Rusia din partea mai multor mărci, inclusiv cei de la Volvo Cars din Suedia anunţând că au decis să oprească total vânzările autoturismelor lor în Rusia. Tot din Suedia a venit un anunţ şi mai important, însă, de la Scania, producător de camioane care deţine în Rusia o fabrică, în parteneriat cu cei de la MAN, unde erau produse camioanele ambelor mărci, destinate Rusiei.
Poză simbol

Scania a confirmat ieri că a sistat producţia la fabrica sa din Rusia încă de săptămâna trecut, imediat ce a început războiul în Ucraina, dar nu a făcut un anunţ public atunci pentru că nu dorea să contribuie la tensionarea situaţiei. Dar, strict din punct de vedere al business-ului, menţinerea fabricii din Rusia în stare funcţionare implică prea multe costuri şi riscuri, iar cu noul val de sancţiuni, această producţie devine aproape imposibilă. Aşa că Scania a anunţat prin ofiţerul său de presă că ţine la clienţii săi din Rusia, dar în acest caz valorile Scania au fost mai importante.
Fabrica de camioane Scania din Rusia e situată în Sankt Petersburg şi funcţionează după principiul asamblării finale locale a majorităţii componentelor venite de la uzinele centrale europene. Fabrica are o capacitate de 7,500 camioane produse anual, dar nu lucra la capacitate maximă. Ieri şi Daimler a făcut un anunţ similar în raport cu fabrica de camioane Kamaz.
0
1,317
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!