(VIDEO) Cum înaintează un camion Tatra Phoenix 10x10 modern prin nisip, la ralanti, în Australia

23 Martie 2022, 16:02
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele Tatra, produse în Cehia şi în zilele noastre, sunt şi azi cunoscute pentru capacităţile lor de înaintare excepţională, iar conceptul lor special de tracţiune şi construcţie a semiaxelor, face foarte uşoară adaptarea cadrului şi şasiului pentru formule cu multe punţi, datorită unui tub central modular de tracţiune, cu diferenţiale blocabile pe fiecare punte. Asta face ca până şi camioanele moderne, cu cabine civilizate ale celor de la Tatra să poată avea şi o formulă de 10x10, spre exemplu, ceea ce presupune zece roţi motrice, cu tracţiune pe toate 5 punţi, dintre care primele două sunt viratoare.
În ultimii ani camioanele Tatra au început a fi foarte populare şi în Australia, acolo unde condiţiile de înaintare sunt mult mai dure, dar şi unde există multe industrii ce operează în locuri îndepărtate de civilizaţie. Tocmai de asta, de asemenea camioane capabile e cu adevărat nevoie în acele condiţii. Iar un camion modern Tatra Phoenix 10x10 a fost pus în Australia să înainteze prin nisip adânc.
Toate diferenţialele au fost blocate, iar camionul a fost lăsat să înainteze pe nisip cu motorul său funcţionând practic la ralanti. Iar datorită tracţiunii pe zece roţi, camionul a înaintat fără cea mai mică sforţare, încet dar sigur.
Vezi mai jos şi un video cu felul în care a reuşit să înainteze acest camion 10x10 de la Tatra.
1
11,676
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!