(VIDEO) Un Lamborghini Countach legendar primeşte prima curăţare după 20 de ani de stat în garaj nemişcat

14 Martie 2022, 14:19
Redacţia PiataAuto.md
Puţine maşini în lumea noastră au un asemenea nume sonor precum Lamborghini Countach şi o asemenea istorie legendară. Mulţi spun că a fost cel mai influent şi exotic pe care Lamborghini l-a produs în toată istoria sa, iar alţii spun că a fost chiar cel mai spectaculos supercar pe care l-a produs Italia vreodată. Calificativele pentru acest model sunt multe şi generoase, dar una e clar — în cei 16 ani cât s-a produs, din 1974 până în 1990, acesta a influenţat cu adevărat formele tuturor supercar-urilor, performanţele lor şi a devenit indiscutabil un model legendar ce merită un loc de piedestal în istoria auto. Nu în zadar, anul trecut Lamborghini a prezentat şi un model modern, care să continue gloria Countrach-ului original.
Pentru că s-au produs doar 1,983 exemplare în toată istoria, iar printre ele există versiuni cu motor V12 de 3.9 litri, 4.8 litri sau 5.2 litri, astăzi aproape orice exemplar de Countach valorează o avere. Chiar şi cele care au fost puse la păstrare şi lăsate pur şi simplu să adune praf în garaje, stând nemişcate.
Anume un asemenea exemplar din SUA a fost descoperit de curând de un atelier de detailing. Maşina e fabricată în 1985 şi a fost cumpărată câţiva ani mai târziu. Proprietarul său l-a păstrat 20 de ani în garaj, fără a-i da atenţia cuvenită, lăsându-l pradă vietăţilor din garaj şi timpului. Dar acum şi-a zis că a venit timpul să-i redea luciul de altă dată, aşa că le-a comandat celor de la atelier o curăţare absolută, până în cel mai mic detaliu, a acestui Lamborghini legendar din garajul său.
Şi exact asta are loc în video-ul de mai jos. Un proces meticulos de renaştere a unei legende, de la un bolid neglijat într-o bijuterie lucioasă.
Sigur, ar mai fi nevoie şi de o renaştere mecanică pentru a putea spune că maşina a primit întreg tratamentul pe care-l merită, dar chiar şi aşa, simpla urmărire a unei asemenea maşini taliene legendare, recăpătându-şi luciul, e o privelişte reconfortantă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
12,183
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!