(VIDEO) Youtuber-ul britanic, care critica subterana din centrul Chişinăului, a fost surprins în Kiev în aceste zile şi a publicat experienţa de evacuare spre Ungaria

1 Martie 2022, 12:32
Redacţia PiataAuto.md
Acum 3 ani, un youtuber din Marea Britanie, pe atunci autor al unui canal incipient numit bald and bankrupt, venise în Moldova pentru vizita Chişinăului şi alte regiuni îndepărtate a ţării. Un video filmat de el atunci, în care arăta starea scărilor trecerii subterane pietonale din centrul Chişinăului, devenise foarte rezonant în Moldova şi, de fapt, este şi azi unul din cele mai populare de pe canalul său de YouTube.
Ei bine, de atunci şi până azi, autorul acelui video a continuat să călătorească printr-o mulţime de ţări din Estul Europei. Originar din Marea Britanie, cu rădăcini din Polonia şi vorbitor de limbă rusă, autorul a demonstrat pe parcursul timpului o afinitate extraordinară cu oamenii din Europa de Est, mergând acolo unde turiştii nu merg de obicei şi comunicând îndeaproape cu oamenii simpli oriunde merge. Fără a exagera, probabil e unui din youtuberii cei mai conectaţi cu realitatea brută, aşa cum e ea, în lumea mare, fără pic de fiţe, fără agenţii care să-i organizeze călătoriile, fără regizori care să-i organizeze întâlniri, fără scenarişti care să-i scrie planul. Toate video-urile sale sunt munca unui singur om, în urma experienţei de a fi printre oameni.
Şi iată că începutul războiului din Ucraina l-a prins chiar în această ţară. Înainte de invazie, el intrase din Polonia, pentru a vedea starea de spirit din interior, fiind convins la fel ca aproape toată omenirea, că războiul nu va începe. Dar a început. Şi l-a prins în Kiev. După o primă zi îngrijorătoare, la 25 februarie dimineaţa el a decis să plece, alegând aceleaşi căi pe care le alegeau, în esenţă, şi mulţi alţi oameni simpli din Ucraina, care nu au automobile. În cazul lui, a ales trenul, spre nord-vestul Ucrainei, apoi după schimbări de trenuri şi aşteptări în rânduri, a reuşit să traverseze hotarul spre Ungaria. Dar a fost o experienţă intensă, umană, directă şi nefiltrată, în mijlocul acestor oameni care sunt nevoiţi în aceste zile să plece din calea războiului. În cazul lui a fost cu trenul. Dar probabil emoţiile sunt la fel de intense, indiferent de mijlocul de transport ales, pentru că ceea ce se întâmplă în aceste zile e pur şi simplu o tragedie universală a omenirii. Vezi mai jos această experienţă umană, trăită din păcate de prea mulţi oameni în aceste zile.
0
2,398
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!